Westernzene nem volt még ennyire magyar

2015.05.12. 15:39

Nem véletlenül szerepelt már kétszer is egész jól A Szám-dalversenyben a Fran Palermo, hiszen azokhoz a zenekarokhoz tartoznak, akiknek kifejezetten kedveltük a 2014-es Sun In Splendour N°14 c. EP-jét. A budapesti együttes május 22-én hozza ki az új stúdióalbumát, amiről a Requiem N°21 most az Indexen debütál!

A zenekar western hagyományait folytató Requiem nem véletlenül lehet ismerős az Index rendszeres olvasóinak, mivel az idei dalversenyünkbena Fran Palermo azzal a Not Penny's Boat-tal indult, aminek a szövegrészlete ezt a mostani dalt is ihlette.

Miután télen kiadtuk a Sun in Splendour című kislemezünket, újra megtaláltam a Not Penny’s Boat hangjegyzetét és mivel a felvett dal végül annyira más lett, mint az ötletet adó hangjegyzet, teljesen el is felejtettem, hogy ez az ének dallam már ott van az egyik számunkban

- meséli Henri Gonzalez, a zenekar frontembere. A Fran Palermo ezer helyről (tropical, western, indie rock, folk) építkező stílusa nem csak ezen a mostani dalon, hanem a jövőhéten megjelenő új nagylemezen is érezhető lesz.

„Mindegyik dal más, nem törekszünk arra, hogy egyfajta stílust lekövessünk és beálljunk egy sorba. Azt gondolom, azt nehéz is lenne csinálni, hiszen kívül­belül változunk mi is folyamatosan. Nem az egyediség volt a cél vagy a divat lekövetése, hanem a hiteles őszinte zene. Ez huszonegy­két évesen persze bonyolult meló és bőven visszaköszönnek az inspirátoraink a lemezen, de ez mindenhol így van, így volt szerintem.”

A nemrég Szimler Bálint Balaton Methodjában is feltűnő zenekar május 22-én az A38-on mutatja be az új nagylemezt a Passed társaságában, akiket talán már nem is kell annyira bemutatni.