Westernzene nem volt még ennyire magyar

2015.05.12. 15:39

Nem véletlenül szerepelt már kétszer is egész jól A Szám-dalversenyben a Fran Palermo, hiszen azokhoz a zenekarokhoz tartoznak, akiknek kifejezetten kedveltük a 2014-es Sun In Splendour N°14 c. EP-jét. A budapesti együttes május 22-én hozza ki az új stúdióalbumát, amiről a Requiem N°21 most az Indexen debütál!

A zenekar western hagyományait folytató Requiem nem véletlenül lehet ismerős az Index rendszeres olvasóinak, mivel az idei dalversenyünkbena Fran Palermo azzal a Not Penny's Boat-tal indult, aminek a szövegrészlete ezt a mostani dalt is ihlette.

Miután télen kiadtuk a Sun in Splendour című kislemezünket, újra megtaláltam a Not Penny’s Boat hangjegyzetét és mivel a felvett dal végül annyira más lett, mint az ötletet adó hangjegyzet, teljesen el is felejtettem, hogy ez az ének dallam már ott van az egyik számunkban

- meséli Henri Gonzalez, a zenekar frontembere. A Fran Palermo ezer helyről (tropical, western, indie rock, folk) építkező stílusa nem csak ezen a mostani dalon, hanem a jövőhéten megjelenő új nagylemezen is érezhető lesz.

„Mindegyik dal más, nem törekszünk arra, hogy egyfajta stílust lekövessünk és beálljunk egy sorba. Azt gondolom, azt nehéz is lenne csinálni, hiszen kívül­belül változunk mi is folyamatosan. Nem az egyediség volt a cél vagy a divat lekövetése, hanem a hiteles őszinte zene. Ez huszonegy­két évesen persze bonyolult meló és bőven visszaköszönnek az inspirátoraink a lemezen, de ez mindenhol így van, így volt szerintem.”

A nemrég Szimler Bálint Balaton Methodjában is feltűnő zenekar május 22-én az A38-on mutatja be az új nagylemezt a Passed társaságában, akiket talán már nem is kell annyira bemutatni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?