A Quimby európai, a Tankcsapda amerikai turnéra megy

2015.05.13. 13:58
QUIMBY EUROPE7

A magyar zenei élmezőny két meghatározó zenekara a határon túl keresi a boldogulást idén: a Quimby London, Párizs, Amszterdam (a Melkwegben, ami az egyik legmenőbb koncertterem a városban), Brüsszel (az Ancienne Belgique-ben, az ország legjobb klubjában), Luxemburg és Bécs klubjaiban lép fel május 15. és 29. között, Amszterdamban és Bécsben pedig a Kispál és a Borz is csatlakozik hozzájuk, ami azért lehet érdekes az arrafelé élő magyar rajongóknak, mert a Kispál idén a Fishing on Orfű fesztiválon kívül nemigen játszik Magyarországon. A hivatalos sajtóközleményből isten az atyám, szeretnék betenni legalább két sort, de nem megy, mert olyanokat írnak benne, hogy hatosfogat, csürdöngölős örömzene (sic!) és a 14 csapongó lemezzel hagyott kitörölhetetlen nyom a magyar rockzenén is, és mindennek van határa, ugye.

11259086 904947419548546 7174356867360128655 o

A Tankcsapda nem közölt semmit, simán csak feltették a koncertplakátot a Facebookra, és kész, de az azon szereplő helyszínek, pontosabban egy, a Los Angeles-i Whisky a Go-Go, magáért beszél: a rockzene egyik bölcsőjében játszanak majd Lukácsék, ott, ahol magyar zenekar nem sűrűn fordul meg, már ha egyáltalán, viszont a The Doorstól a Led Zeppelinen át a Motörheadig mindenki, aki számít a zenében. A turné kanadai és amerikai helyszíneket érint, és ami feltűnő, hogy a szokásos magyar házas kör kimarad, rendes rocklubokról van szó.

Egyelőre hét állomás szerepel a plakáton, de a november 6-15 között zajló turnén a zenekar még egy koncertet be akar iktatni, ennek szervezése most folyik.  

Nem ez az első európai turnéja a Quimbynek és a Tankcsapda is járt már az USA-ban és sok más helyszínen is, a lényeg az, hogy nem ülnek az itthon megszerzett, kétes értékű babérokon, hanem az, hogy még mindig szeretik annyira a zenét, hogy simán bevállaljanak egy olyan turnét, ami csak valami isteni csoda folytán lehet nyereséges. Tessék, lehet utánuk csinálni mindenkinek.