Zagar és Kama, az éjszaka bárói

2015.06.15. 13:00

Zságer Balázs, azaz a Zagar zenekar frontemberének neve már annyira nem ismeretlen filmzenés berkekben, írt egy komplett zenét Török Ferenc második egészestés filmjéhez, a Szezonhoz, illetve a későbbi tévéfilmjéhez, a Csodálatos vadállatoknak, közben meg szerepelt a zenéje két Helyszínelőkben és a Las Vegas című sorozatban is. Most egy újabb magyar filmhez írt betétdalt, Dési András és Móray Gábor Az éjszakám a nappalod című thrilleréhez (beszámolónk a forgatásról itt) készült a passzoló című Sleepwalking, a Mary Popkids énekesének, Kamának a közreműködésével.

A számhoz készült egy videoklip, a rendíthetetlen tempóval dolgozó Miki357-től (nemrég a közös Kis Grofó & Pixa klipje debütált nálunk is), amit itt, az Indexen lehet először megnézni:

A Sleepwalkingban Kama és Zagar először egy moziban üldögélnek, aztán elmennek kocsikázni, miközben egy rejtélyes figura nézi őket egy képcsöves tévében, fekete-fehérben. A rejtélyes figurát nem más játssza, mint a múlt héten elhunyt újságíró és rádiós, Kovácsy Tibor, akinek szintén annyira nem volt idegen a szereplés, feltűnt már egy Yonderboi-klipben, illetve a Cukorkékség vagy A kis utazás című filmekben is. A zenekar az ő emlékének tiszteleg a klippel.

A klip érdekessége, hogy Erdély Mátyás, a Saul fia operatőre fényképezte, aki eddig már dolgozott egy csomó külföldi, ismert zenekarral (Arctic Monkeys, Foals), de magyarral még soha. Állítólag a Saul fia cannes-i sikere miatt kicsit át is kellett szervezni a klipforgatást.

Zagar és Kama tavaly a Volt fesztiválon találkoztak, még ott beszélték meg, hogy valami közös dolgot kellene nyélbe ütniük, aztán amikor Balázs Az éjszakám a nappalod filmzenéjén dolgozott, akkor kellett neki egy éneksáv, és rögtön rá gondolt, küldött neki egy alapot, ő meg küldte vissza pár nappal később az éneket. Zagar szerint az egész számot tulajdonképpen úgy hozták össze, hogy nem is találkoztak.

A kliphez kaptunk egy werkfilmet is:

A Sleepwalking klipjét a Moviebar Productions készítette, a producer Turán Eszter volt.