Zagar és Kama, az éjszaka bárói

2015.06.15. 13:00

Zságer Balázs, azaz a Zagar zenekar frontemberének neve már annyira nem ismeretlen filmzenés berkekben, írt egy komplett zenét Török Ferenc második egészestés filmjéhez, a Szezonhoz, illetve a későbbi tévéfilmjéhez, a Csodálatos vadállatoknak, közben meg szerepelt a zenéje két Helyszínelőkben és a Las Vegas című sorozatban is. Most egy újabb magyar filmhez írt betétdalt, Dési András és Móray Gábor Az éjszakám a nappalod című thrilleréhez (beszámolónk a forgatásról itt) készült a passzoló című Sleepwalking, a Mary Popkids énekesének, Kamának a közreműködésével.

A számhoz készült egy videoklip, a rendíthetetlen tempóval dolgozó Miki357-től (nemrég a közös Kis Grofó & Pixa klipje debütált nálunk is), amit itt, az Indexen lehet először megnézni:

A Sleepwalkingban Kama és Zagar először egy moziban üldögélnek, aztán elmennek kocsikázni, miközben egy rejtélyes figura nézi őket egy képcsöves tévében, fekete-fehérben. A rejtélyes figurát nem más játssza, mint a múlt héten elhunyt újságíró és rádiós, Kovácsy Tibor, akinek szintén annyira nem volt idegen a szereplés, feltűnt már egy Yonderboi-klipben, illetve a Cukorkékség vagy A kis utazás című filmekben is. A zenekar az ő emlékének tiszteleg a klippel.

A klip érdekessége, hogy Erdély Mátyás, a Saul fia operatőre fényképezte, aki eddig már dolgozott egy csomó külföldi, ismert zenekarral (Arctic Monkeys, Foals), de magyarral még soha. Állítólag a Saul fia cannes-i sikere miatt kicsit át is kellett szervezni a klipforgatást.

Zagar és Kama tavaly a Volt fesztiválon találkoztak, még ott beszélték meg, hogy valami közös dolgot kellene nyélbe ütniük, aztán amikor Balázs Az éjszakám a nappalod filmzenéjén dolgozott, akkor kellett neki egy éneksáv, és rögtön rá gondolt, küldött neki egy alapot, ő meg küldte vissza pár nappal később az éneket. Zagar szerint az egész számot tulajdonképpen úgy hozták össze, hogy nem is találkoztak.

A kliphez kaptunk egy werkfilmet is:

A Sleepwalking klipjét a Moviebar Productions készítette, a producer Turán Eszter volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?