Demjén Rózsi legalább annyira énekel az úszóinkért, mint Orbán Viktorért

2015.06.16. 14:10

2017-ben Magyarországon rendezik a vizes világbajnokságot, pontosabban Budapesten és Balatonfüreden – Putnokon kevésbé valószínű. Ennek örömére a Magyar Úszó Szövetség megrendelt egy egész himnuszt, amit nem más énekel, mint maga Demjén Ferenc, méghozzá egy javarészt Orbán Viktor-videókból összerakott montázsra. 

A videó már május 21. óta elérhető a Youtube-on, de egészen megdöbbentő módon még a mágikus ezres nézettséget sem érte el. Valószínűleg csak egy szűk réteg tudott a monumentális alkotásról, és valószínűleg minden idegszálukkal azon voltak, hogy ezt a szörnyszülöttet senki sem fedezze fel magának.

Nem is a rendszerváltás környéki időket visszahozó balladisztikus dal vagy az ingyenes vágóprogram összes létező effektjének felhasználása az igazán megdöbbentő, hanem maga Orbán Viktor, aki legalább egy tucat alkalommal feltűnik – sőt, második megnézésre kezd el igazán kirajzolódni, hogy ő az igazi sztárja a videónak.

Ráadásul nemcsak a videónak, hanem az egész vizes világbajnokságnak, legalábbis erre utalnak azok a nagyon szolidan becsempészett jelenetek, amikben

  • Orbán Viktor gratulál,
  • Orbán Viktor örül,
  • Orbán Viktor mosolyog,
  • Orbán Viktor alig bírja el a startpisztolyt,
  • vagy Orbán Viktor Orbán Viktor.

Természetesen Demjén Rózsi is kitesz magáért: a videó végére hagyott posztnirvanás bébiúsztató jelenet nemcsak Kurt Cobaint forgatta meg a sírban, hanem kicsit a mi lelkünket is.