Óriási szívás Magyarországra rapbulikat szervezni

2015.06.24. 12:52

Aki egy kicsit is követi a hazai klubszínteret, az biztosan hallott arról a legendás sztoriról, amikor Nas megérkezett a budapesti fellépésére, majd egész egyszerűen lelépett a gázsival anélkül, hogy egy szót is szólt volna a színpadon. Ez csak egyike a furcsa hiphoptörténeteknek itthon, de most újabb sztorival bővül a katalógus, miután a trapzene Pitbulljának számító Tyga június 23-i koncertje egyszerűen elmaradt, de olyan körülmények között, hogy azt mindenképpen érdemes eltenni mutatóba a következő generációknak.

Tyga koncertjét eredetileg a Pecsába szervezte június 23-ra az a Crazy Styles szervezőcsapat, akik az ominózus Nas-buli mellett több tucat rapkoncertet szerveztek már, köztük annak a Slaughterhouse-nak, akik később lehúzós promóterként emlékeztek meg turnévideójukban a magyar szervezőkről.

A koncert Facebook-eseményét majdnem 5 ezer ember jelölte vissza, pedig a belépő egyáltalán nem olcsó, elővételben 8500 Ft, helyszínen már egy keres tízes, de limitált számban 20 ezerért VIP-jegyet is lehet váltani.

Három nappal az esemény előtt azonban kiderült, hogy Tyga törölte az aznapi fellépését, a kommentelők pedig magyarázatot vártak arra, hogy mi lesz a keddi pecsás fellépéssel. A szervezők egy nappal később reagáltak először, azt viszont rettentő stílusosan, csupa nagybetűvel, meglehetősen érdekes megfogalmazásban.

"ELNÈZÈST A KÈSÖI INFÓKÈRT TEGNAP UTAZÁSBAN VOLTUNK ÚGYHOGY MINDEN A LEGROSSZABB IDÖBEN JÖTT. A MANAGER MÁR TEGNAP MEGIGÈRTE HOGY NEMSOKÁRA EGY VIDEO ÜZENETBEN TYGA ELMAGYARÁZZA HOGY MIÈRT KELLETT CSÚSZNI LEGUTÓBB. TUDJUK HOGY FRANCIA ORSZÁGBAN IS VAN MOST KEDDRE EGY ESEMÈNY DE AZT IS ÁTRAKHATJÁK MÈG ÚGYHOGY MÈG NINCS VESZVE EZ A DÁTUM. (HABÀR EZEK UTÁN LEHET HOGY MI FOGUNK ÚJAT KÈRNI..) AHOGY LÁTJUK MÁS ORSZÁGOKNÁL IS ELÖFORDUL A KAVARODÁS. MA MINDENKÈPPEN RÁÁLLUNK A TÈMÁRA IS MEGSZERZÜNK MINDEN INFÓT ASAP! SAJNOS ISZONYAT SOKAT UTAZNAK KI BE AMERIKÁBÓL, TÖBB SHOWT CSINÁLVA EGY NAP, NEM EGYSZERÜ PLUSZ MOST EZ A BÍRÓSÁGI TÁRGYALÁS... KIS TÜRELEM NEMSOKÁRA MINDENT MEGTUDUNK!!! ITT VAN AMIT A MANAGER KÜLDÖTT NEMRÈG... TÖBB INFO NEMSOKÁRA"

- írták Facebookon, majd utána egy másik bejegyzésben arra utalnak, hogy nem ez az első ilyen alkalom a rapperrel, valamilyen tárgyalás miatt a bécsi bulival is gondok voltak.

"A MAI BÍRÓSÁGI TÁRGYALÁS ÉS FOLYAMATOS UTAZÁS MIATT JOBBAN JÁRUNK HA MEG SE PRÓBÁLJUK A HOLNAPOT, MERT EGYÁLTALÁN NEM BIZTOS HOGY VISSZA ÉRNE A TÁRGYALÁS UTÁN ÉS NEM SZERETNÉNK HA HOLNAP DERÜLNE KI HOGY NEM ÉRTE EL A GÉPET. EZ A SZITU EGYÉBKÉNT IS GYANÚS VOLT NEKÜNK A MÚLT HÉTEN AMIKOR JÖTT A TÁRGYALÁSOS DÁTUMVÁLTOZÁS. EGYÉBKÉNT MÁR KELLETT VOLNA KÜLDENIÜK VIDEO ÜZENETET IS DE TÉNYLEG RENGETEGET UTAZNAK.. AZ UJ DÁTUM VALOSZINÜLEG JULIUSBAN LESZ. MA A TÁRGYALÁS UTÁN BESZÉLÜNK A MANAGERREL ÉS DOBJUK AZ INFÓKAT. SAJNOS EZZEL A SZITUVAL NEHÉZ MIT KEZDENI. HA NEM LETT VOLNA MA A TÁRGYALÁS AMI MIATT ODA-VISSZA KELL UTAZNI AZ ÁLLAMOKBÓL ÍGY HOGY EGY NAP ALATT 2 KONCERTET CSINÁL ÉS AZTÁN EGYBŐL VISSZA TÁRGYALÁSRA, UTÁNA MEG EGYBŐL VISSZA EURÓPÁBA... ELÉG NEHÉZ FELADATNAK LÁTSZIK, VALÓSZINÜLEG JOBBAN JÁRUNK ÚJ DÁTUMMAL ÉS A VIDEOÜZENETTEL MINT AHOGY BÉCSNEK IS CSINÁLTA. OTT IS LETÖRÖLTE AZ EVENTET ÉS CSINÁLT EGY UJAT PÁR NAPPAL KÉSÖBB ÉS KÜLDÖTT VIDEOÜZENETET IS. ÉS OTT VOLT MEGCSINÁLTA A KONCERTET SZÓVAL ITT SE LESZ PARA. HA NEM LENNE A TÁRGYALÁS, MA LENNE A KONCERT. ELÉG SZERENCSÉTLEN SZITU DE VALAHOL MEGÉRTHETŐ... KÖSZI A TÜRELMET, ESTE JÖNNEK A PONTOS INFÓK.PEACE"

Egy ideig úgy tűnt, hogy egy nappal későbbre tolják a koncertet, de ez végül nem jött össze, a szervezők mára ígérik a fellépés új időpontját.

Egyébként tényleg óriási szívás lehet rapbulikat szervezni, mert a hiphop előadók közismerten a legmegbízhatatlanabbak, ha anyagiakról és/vagy fellépésekről van szó, ezt itthon is megtapasztalták sokan. Persze az más kérdés, hogy a Sziget vagy más fesztiválok ezt a problémát miért tudják mindig áthidalni. Ha kiderül a buli új dátuma, akkor mindenképpen jelezzük.