Meghalt Chris Squire, a Yes basszusgitárosa

2015.06.29. 09:36

67 éves korában elhunyt Chris Squire, a Yes zenekar egyik alapítója és basszusgitárosa szombaton, írja a Rolling Stone. A hírt másnap, a legendás progrock-csapat billentyűse, Geoff Downes osztotta meg Twitter-profilján, majd kicsivel később a zenekar a Facebook-oldalán is megerősítette az információt.

A legfájóbb szívvel és elviselhetetlen szomorúsággal kell közölnünk veletek, hogy kedves barátunk, a Yes társalapítója, Chris Squire elhunyt

– írták, majd arról is megemlékeztek, hogy Squire volt az egyik legfontosabb kapocs a zenekarban már a kezdetektől fogva, illetve hogy játéka számos más művészt is inspirált.

A basszusgitáros a leukémia egy ritka formájával küzdött, amit idén diagnosztizáltak nála. A hétvégén szervezete végül feladta a küzdelmet.

A Yest 1968-ban alapították, miután Londonban megismerkedett Jon Andersonnal, a későbbi énekessel, majd idővel a progresszív rock egyik legtöbbet hivatkozott zenekarává váltak. Squire volt a zenekar egyetlen tagja, aki valamennyi Yes-lemezen szerepelt – részben azért is, mert távollétében zenésztársai nem lettek volna jogosultak a Yes nevet használni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport