Kérjen a főnökétől Sziget-jegyet!

2015.06.30. 09:40

Érdekes, bár korántsem új felvetéssel igyekszik a fesztivállátogatást elősegíteni a hvg.hu: a lap szerint ha nincs pénzünk Sziget-jegyre (egy napijegy 17 000 forint, a Robin Williams-koncertre 20 000, egy bérlet 80 000), akkor szólni kell a főnökünknek (már ha alkalmazott az ember), hogy a SZÉP-Kártyára töltsön már fel egy kis pénzt, és máris indulhat a buli.

A jeleneg hatályos törvények szerint a Széchenyi Pihenő Kártyára 35,7 százalék közteherrel éves szinten 75 ezer forintot lehet a szabadidő alszámlára feltölteni, emmellett 150 ezer forintot a vendéglátás alszámlán, 225 ezer forintot pedig a szálláshely alszámlán különíthetnek el. Ezt a juttatást kaphatja a munkavállaló a munkáltatójától, és kifizetheti vele a fesztivál-, illetve koncertbelépőket (és természetesen nemcsak a Sziget-fesztiválra, hanem más nyári rendezvényre is érvényes). 

Még ennél is van egy jobb megoldás, mármint a munkáltató számára, mégpedig ha az évente 50 ezer forint értékig adómentesen adható kulturális szolgáltatásra szóló belépőként biztosítja a fesztiválbelépőket. Ez a juttatás nemcsak a munkavállalóknak adható, egy kft. tulajdonosa akár a gyermekének is adhat évi 50 ezer forintig ilyen juttatást.