New Yorkban pörgött az Irie Maffia

2015.07.09. 15:07

Negyedik klipjét New Yorkban forgatta az idén tízéves Irie Maffia az áprilisban megjelent 10 című albumukhoz, a legutóbb a New York-i Balassi Intézet szervezésében jártak az Egyesült Államokban. A zenekar – a számmisztika jegyében – négyszer is fellépet a nagyvárosban, amit a tagok a telefonjaikkal is dokumentáltak. Lényegében ezekből a felvételekből állt össze a Whistle and Walk című dalukhoz készült videó, amit most az Indexen lehet először megtekinteni.

Mint mondják, a rendező maga a zenekar volt, a vágást és az utómunkálatokat pedig Lehel 'Totyi' Olivér végezte.

Gyakorlatilag az egész utat végigkameráztuk. New York szinte minden klasszikus helyszíne szerepel a klipben, de a legtöbb időt Brooklynban és Manhattanben töltöttük

– mesélt JumoDaddy, akinek a Webster Hallban adott dj-szettje is feltűnik a klipben.

Az Irie Maffia azt mesélte, remekül érezték magukat a kinti tartózkodás alatt, de ezt bizonyára a végeredmény is kiválóan igazolja. Elo legkedvesebb élményeként azt idézte fel, amikor egy harlemi klubban táncoltatták meg a főként karibi és afrikai közönséget, JumoDaddy pedig egy williamsburgi parkban adott koncertet emelt ki.

A fellépések és a klipfogatás mellett az Irie maffiának azért városnézésre és szórakozásra is maradt ideje, így felkeresték a kötelező látványosságokat is, mint a a Central Park, a Time Square és a Wall Street.

Marcival végigjártuk New York klasszikus híres street food és egyéb kajáldáit is. Hamburger, pastrami, homár, osztriga, pizza, kínai, olasz, mexikói stb.

– kezdett hosszú felsorolást Jumo.

A zenekar legközelebb július 17-én, pénteken lép majd fel a Budapest Parkban.