A boldogság titka: a metál

2015.07.10. 11:49

Brit tudósok végre kimondták azt, amit minden Slayer-felvarrós rocker régóta tud: ha metálzenét hallgatsz, boldogabb leszel. Minderre azt követően jutottak, hogy megkérdeztek 384 felnőttet, akik közül 154-en a nyolcvanas években metálosok voltak (zenészek, rajongók, turnékellékek), nyolcvanan másfajta zenét hallgattak, 153-an pedig valamelyik kaliforniai egyetemen tanulnak jelenleg. 

A metálosok sokkal boldogabbnak és kiegyensúlyozottabbnak vallották magukat, mint a többiek, és elenyésző számban vannak köztük, akik bármit is megbántak volna az ifjúkori headbangelésből. A felmérést végző kutatók megjegyezték viszont, hogy azok, akiknek nem nagyon jött be az élet, nem szívesen nyilatkoztak a szopórollerről - ha metálosok voltak korábban, ha nem. 

A tanulmány végén levont következtetés szerint a kiegyensúlyozott felnőttkor a metálosok legendás összetartásának köszönhető, hiszen a megfelelő szocializáció, és a társaság, amiben az illető jól, biztonságban érzi magát, létfontosságú a bajba került vagy éppen arrafelé tartó tinik számára. A legviccesebb az egészben persze az, hogy a metálzenét a nyolcvanas években a sátán művének tartották, a Judas Priestet, a Twisted Sistert vagy éppen Ozzy Osbourne-t még bíróság elé is citálták. Ha tehát a gyerek boldogtalannak, elveszettnek tűnik, tessék szépen leültetni a YouTube elé, és meghallgattatni vele ezt:

Vagy ezt:

És menten jobban lesz.