Elég jónak tűnik az A38 őszi szezonja

GettyImages-480184788
2015.07.20. 17:24

Az egyik pillanatban kiderül, hogy fellép a legendás Melvins az A38-on, majd nem sokkal utána azt is bejelentik, hogy hosszú évek után visszatér Budapestre az Eagles of Death Metal, méghozzá Josh Homme Queens of the Stone Age-frontember társaságában (update: az A38 jelezte, hogy ez sajnos egyáltalán nem biztos), hogy Homme is jön, akivel egyszer nekünk is sikerült interjúzni a Volton. Ezzel egyre izmosabbnak tűnik az őszi szezon az A38-on, hiszen lesz vagy rakás baromi izgalmas rockkoncert, amiket érdemes már most bevésni a naptárba.

Augusztus 28: Viet Cong

Mindig sír a szánk, hogy mennyire nem tudunk aktuális zenekarokat Magyarországra hozni. Na, a kanadai Viet Cong posztpunk- noise rock bandára ez pont nem igaz, hiszen csak most januárban hozták ki a mindenhol körberajongott bemutatkozó nagylemezüket. Előttük egyébként a Der Tanz játszik, ami tökéletes választásnak tűnik. És nézzük most el, hogy augusztus 28. technikailag még a nyárhoz tartozik.

Szeptember 27: Melvins

Több mint 30 éve üzemel már a Melvins, ami szintén hosszú évek után tér vissza Budapestre. Az egyik legnehezebben körülhatárolható zenekart lehet sludge-nak, doom metálnak, drone-nak vagy akár hardcore punknak is hívni, pedig a legnagyobb hatással a '90-es évek seattle-i grunge zenéjére voltak, mint a Nirvana vagy a Soundgarden.

Október 12: Fu Manchu

Idén 25 éves a legendás kaliforniai stoner rock színtér egyik meghatározó produkciója, amiben többek között Branj Bjork Kyuss-alapító is megfordult. Mivel abból a szcénából már csak viszonylag kevés banda maradt aktív, a Fu Manchu tényleg kötelező minden stoner rockernek. Meg ez a szám benne volt az egyik Tony Hawk-játékban is.

November 29: Eagles of Death Metal

Ha valakinek nem mondd semmit ez a név, akkor elég csak megmutatni azt a bizonyos Guy Ritchie által rendezett zseniális Nike-reklámot az egyik dalukkal. A bandát még Josh Homme QOTSA-frontember alapította cimborájával, Jesse Hughes-zal, de szó sincs varacskos stonerkedésről, a EODM zenéje sima seggrázós bulizene, semmi több. Abból viszont az egyik legszórakoztatóbb.