Meghalt Wayne Carson, az Always On My Mind című szám Grammy-díjas szerzője

2015.07.21. 13:12

72 éves korában meghalt Wayne Carson dalszerző, aki olyan slágereket írt, mint a The Letter vagy a Grammy-díjas Always On My Mind. Carson hosszú betegség után hétfőn halt meg egy hospice otthonban, írja az MTI. Az Always On My Mind című dalért 1983-ban kapott Grammy-díjat. Willie Nelson a szám előadójaként a legjobb kislemez és az év albuma díjat kapta.

Carson 1967-benlett ismert, amikor a Box Tops rockbanda a slágerlista élére került a The Letter című dalával, amelyet a szerző bevallása szerint az apja által neki küldött dalszövegek ihlettek. Ezzel a számmal 1970-ben Joe Cocker és Leon Russell is felkerült a slágerlista tíz legjobbja közé. Legnagyobb klasszikusa azonban az Always On My Mind lett, amit 1972-ben Brenda Lee, majd Elvis Presley énekelt el, Willie Nelson 1982-es előadása pedig Grammy-díjas lett.

Carson további ismert countryszámai között szerepel a Who's Julie, a She's Actin' Single (I'm Drinkin' Doubles) és az I See the Want To in Your Eyes, számait B.J. Thomas, Waylon Jennings, Tina Turner, a Pet Shop Boys, Randy Travis és Shelby Lynne is énekelték.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport