Kanye West besokallt, és leviharzott a színpadról

2015.07.28. 12:19

Kanye West vasárnap a Torontóban megrendezett Pánamerikai Játékok záróceremóniáján lépett fel, a koncertje azonban nem sokáig tartott: 13 perc után megelégelte a technikai problémákat, a közönségbe hajította a mikrofonját, majd leviharzott a színpadról.

Az amerikai rapper idejekorán véget érő szereplése már csak amiatt is kellemetlen, mert a vendéglátó ország lakosai korábban csaknem 50 ezer aláírást gyűjtöttek össze azért, hogy ne West lépjen fel a sportesemény záróbuliján. A kifogásuk az volt, hogy ő nem elég kanadai, és olyan torontói zenészeknek örültek volna jobban, mint Drake vagy Deadmau5.

A Time valóságos csokrot gyűjtött össze a hőbörgő kanadaiak Twitter-üzeneteiből. Az egyikük például azzal nyugtatta a többieket:

Szóval Kanye West zárja a Pánamerikai Játékokat, amiért a kanadaiak idegesek. Nyugi, Kanada, most épp úgy viselkedsz, mint Kanye!

A petíció ellenére mégsem Drake vagy Deadmau5 zenélt a záróceremónián, hanem West, ő azonban – szokásához híven – felpaprikázta magát, a közönség közé vágta a mikrofonját, majd haragosan távozott, amiről szerencsére videofelvétel is készült.