Nem rosszhiszemű gerillaakció a Pe-Csa Zárófesztivál

2015.07.31. 17:20

Bezár a PeCsa, illetve be fog zárni, majd egyszer, de nem akkor, amikor sejtettük, vagy ígérték, szóval mér eleve ez a helyzet sem egyszerű, de most tessék belegondolni, hogy van egy záróbuli/fesztivál, a Pe-Csa Zárófesztivál, amit a Petőfi Csarkon vezetősége egy sajtóközleményben simán 

megtévesztő, rosszhiszemű gerilla eseménynek 

titulál, és ez valahol érthetően zavarja a fesztivál szervezőit, akik az egészet csak azért szervezték, mert szeretnének a fellépő zenekarokkal együtt közösen és méltó módon elbúcsúzni a hamarosan lebontásra kerülő betonhalomtól. Abból a szempontból viszont igaza van a PeCsát jelenleg üzemeltető cégnek, hogy a fesztivál szervezői ugyan kérték, hogy a csarnok területén rendezhessék meg a bulit, de a bérbeadó olyan magas összeget kért, ami eleve bukásra ítélte volna a rendezvényt.

Ezért a szeptember 17. és 20. között megrendezésre kerülő Pe-csa Zárófesztivált nem is a csarnokban rendezik, de hát ezt nem is állították, sőt, a plakátjaikon egyértelműen látszik, hogy arra a Városliget, Pecsa Napozóréten kerül majd sor. Lesz négy nap alatt 25 koncert, a helyszín körbe lesz kerítve, rendesen megcsinálják, nem gerillába'.