Elmarad a népligeti SzeptEmber fesztivál

2015.08.04. 18:33

Idén úgy fuccsolnak be a fesztiválok, hogy az ember csak kapkodja a fejét: már elmaradt a Pannónia Fesztivál, a Hegyalja, a Balatonpark, és most a C+ fesztivál is nagyon csúnyán beégett. Ezúttal az évek óta a budapesti Népligetben megrendezett SzeptEmber Feszt húzta le a rolót, amit maga a fesztiváligazgató, Gál Gábor jelentett be a Facebookon.

Idén az aránytalanul magas, 4,2 millió forintos területbérleti díj ellehetetlenítette a helyzetünket. Ezt az összeget jelentős szponzori és pályázati támogatás híján nem tudjuk kigazdálkodni, így felelősen nem vállalhatjuk a fesztivál megrendezését. Sajnos a pályázatok támogatásának hangsúlya átbillent a jegyár bevétellel rendelkező rendezvények irányába, így mi ingyenes fesztiválként évek óta nem csak a jegybevételtől, hanem a pályázati pénzektől is elesünk

– írta, és azt is bevallotta, hogy az anyagi nehézségek miatt már a korábbi években is a barátok és ismerősök segítségével valósult meg a háromnapos szeptemberi buli.

Kedves SzeptEmber Feszt látogatók!Most látom elérkezettnek az időt, hogy a fesztivál jó hírének megőrzése érdekében...

Posted by SzeptEmber Feszt on 2015. augusztus 4.

Korábban egyébként olyan nevek léptek fel a fesztiválon, mint Fluor Tomi, a Deák Bill Blues Band, Nagy Feró és a Beatrice, a Lead Zeppelin, a Vastrabant, a Have-Rock és a Kormorán Memory Band. A magam részéről azt sajnálom a legjobban, hogy ezzel a csodásnak tűnő Fásy színpadnak is búcsút kell intenünk, ahol olyanok koncerteztek, mint Bódi Guszti, Zámbó Krisztián, Baby Gabi, Sláger Tibó, L.L. Junior, Rigó Mónika, na és persze a névadók, azaz Fásy Ádám és lánya, Fásy Zsüliett.

Fotó: fasyadam.hu

Talán jövőre.