Hallgatnám: Courtney Barnett: Nobody Really Cares If You Don't Go To The Party

GettyImages-484362574
2015.08.24. 13:00 Módosítva: 2015.08.24. 19:31

I wanna go out but I wanna stay home

– popdal refrénje még soha nem foglalta össze tökéletesebben mindannyiunk átlag szombat estéjét – na jó, minden egyes estéjét –, mint Courtney Barnett már címében is imádnivaló Nobody Really Cares If You Don't Go To The Partyja. Az ironikus szövegeivel mindenkit magával ragadó 28 éves ausztrál énekesnő legújabb kislemezdalához Londonban, az utcán forgatott klipet: a rajongóit erről természetesen jó előre értesítette, és még a videójába is bekerültek mobilkamerás, amatőr felvételek.

Barnett első albuma, a  Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit idén tavasszal jelent meg, és mi is rögtön beválogattuk a hét lemezeit összegyűjtő cikkünkbe, nem véletlenül, hiszen eddig az egyik legizgalmasabb debütáló album 2015-ből. Hegyeshalmi kolléga szerint elsőre olyan, mintha a kellemesen berekedt Shania Twain hirtelen felfedezné a garázsrockot, de szerintem azért van benne nem kevés Patti Smith meg egy kicsit kevesebb Linda Petty-utánérzés is, és ez dicséret. És mindenek tetejében az ausztrál rocker csaj nagyon-nagyon szerethető is:

Barnett egyébként a héten a szomszédban, az osztrák Frequency fesztiválon lépett fel St. Pöltbenben, remélhetőleg jövőre vagy azután a Szigetet sem fogja már elkerülni.