Jack White megtámadta a Black Keys dobosát

2015.09.14. 19:44

A White Stripes férfi feleként és szólóban is sikeres Jack White már régóta kakaskodik a Black Keys zenekarral. Két éve például egy seggfejnek nevezte és azzal vádolta a zenekar frontemberét, Dan Auerbachot, hogy az ő hangzását nyúlja. Az énekes-gitárossal nemrég mi is interjúztunk, sőt, még az Arcs nevű projektjéről is írtunk, bemutatkozó albumukat pedig rögtön a hét lemezének választottuk a Stenken.

A cicaharc most tovább folytatódott: a Black Keys dobosa, Patrick Carney a Twitteren számolt be arról, hogy előző éjjel White megpróbált nekimenni az egyik New York-i szórakozóhelyen, ahol a barátaival mulatott, pedig állítólag korábban még soha nem is találkoztak személyesen. Carney a twitteres posztáradatban azt is megemlítette, hogy részben miatta kezdett el zenélni. (Azóta a bejegyzések egy nagy része már eltűnt.)

White később nyilvánosan is reagált a vádakra a Pitchforkon:

Senki sem próbált megtámadni, Patrick. Senki sem ért hozzád vagy zaklatott téged. Feltettem neked egy kérdést, amire te nem tudtál válaszolni, ezért eloldalogtál. Szóval hagyd abba az internetes nyafogást, és beszéljünk szemtől szemben, ahogy a normális emberek. Történet vége.

Később még Carney is posztolt egyet, ebben a bejegyzésben pedig arról írt, hogy közel egy órán át beszélt White-tal, aki megnyugodott, így már minden a legnagyobb rendben van. Éljen!