Lemezen is megjelenik Kurt Cobain Beatles-feldolgozása

2015.09.23. 10:24

Brett Morgen idei, Kurt Cobainról szóló dokumentumfilmjében, a Montage of Heckben lehetett először hallani a Nirvana énekesének Beatles-feldolgozását, az And I Love Her című szám otthon felvett, zúgós verziója pedig hamarosan kislemezen is megjelenik, írja a Rolling Stone.

A ritka felvételről a dokufilm rendezője elmondta, hogy korábban még soha senki nem hallotta a felvételt – sem a családja, sem a bandatársak, sem a menedzsment – ő találta meg Cobain egyik kazettáján, filmje elkészítéséhez ugyanis szabad hozzáférést kapott az 1994-ben elhunyt zenész személyes holmijaihoz.

A kislemez november 20-án fog megjelenni, a B-oldalán pedig egy kevésbé ismert Nirvana-szám, a Sappy egyik változata szerepel majd. Az egyelőre még nem világos, hogy a Montage of Heck filmzenéje is tartalmazza-e majd a Beatles-számot. Ez a szintén Cobain-felvételekből álló album november hatodikán fog megjelenni, amikor a film DVD-n is a boltok polcaira kerül.

A Montage of Hecket egyébként mi is nagyon bírtuk:

Egy a Nirvanáról készült rockumentary már szimplán azzal el tudná adni magát, hogy a kilencvenes évek egyik legmeghatározóbb rockzenekaráról szól, ehhez képest azonban Morgen – aki alig pár éve a Rolling Stonesról is forgatott egy dokut, Crossfire Hurricane címmel – nem elégedett meg ennyivel, és egy tényleg nagyon erős filmet készített

– írtuk még májusban.