Ez nektek egy klip?! Ez csak egy mozgó borító!

2015.09.24. 15:28

A nemrég feltűnt Lone Waltz kiadó egyik énekes-dalszerzőjének, Upor Andrásnak az a Micsoda Dániel rendezett videoklipet, aki Zanzinger nevű projektjével A Szám nevű dalversenyünk egyik idei döntőse lett. Ráadásul olyat, ami akár könnyedén be is csaphatja a nem elég figyelmes nézőket.

A videó igazából egy mozgó lemezborító, ami egy halálról szóló számhoz, a One Bright Morninghoz készült. Ez András első, Let The Song Work On You című nagylemezének első klipdala, amit most nálunk lehet először megnézni.

Andrásról már korábban is leírtuk, hogy kamaszként családjával rövid ideig Ohióban élt, ahol megismerkedett a delta blueszal, később pedig a londoni Goldsmiths egyetem zeneszakán diplomázott.

A dalról azt mesélte:

A One Bright Morning a halállal való viszonyról szól, ami bennem és valószínűleg a legtöbb emberben is egy folyamatosan változó, kérdésekkel, félelemmel, bizonytalansággal és belenyugvással teli viszony. Szerintem ez a dal a hallgató aktuális hangulatától és életszakaszától függően szólhat ezekről a különböző állapotokról, miközben még táncolható is, sőt időnként nekem egy afrikai Yoruba temetés vagy egy New Orleans-i temetési menet is eszembe jut.

Arról is beszélt, hogy nagyon örült Micsoda Dani ötletének, mert viszonylag ritkán igényli, hogy egy dalához klip is készüljön. Mint mondja, sokkal jobban szeret koncertvideókat nézni vagy inkább csukott szemmel zenét hallgatni.

A rendező és ötletgazda közben azt mondta:

A klip, ami valójában inkább egy mozgó lemezborító, kicsit eljátszik azokkal az érzetekkel is, amikkel leül az ember zenét hallgatni a youtube-ról. Ha nem szenteled a teljes figyelmedet a videó megnézésének, akkor idő kérdése, hogy mikor csodálkozol rá, hogy ez egy mozgókép, ami meg egy kifejezetten izgalmas hatás.

Egyébként a cikkünk megjelenésével együtt debütál az album előrendelhetősége a Bandcampen, és a hivatalos megjelenésig egy euróval olcsóbb lesz, mint a későbbiekben. Lemezbemutató koncert is lesz majd: október 8-án, csütörtökön a Toldi moziban.