Progrock lemezt ad ki Ferenc pápa

2015.09.25. 21:42

Wake Up! (Ébredj!) címmel rocklemezt ad ki a katolikus egyház vezetője, Ferenc pápa, írja a Rolling Stone. A november végén megjelenő albumon a pápa több nyelven – olaszul, angolul, spanyolul és portugálul – beszél majd a világ dolgáiról, miközben bölcselkedéseit progresszív rockzene kíséri.

A megjelenés artdirektora, Don Giulio Neroni korábban már II. János Pál és XVI. Benedek albumain is dolgozott. A lemez címadó dalát (Wake Up! Go! Go! Forward!) már meg is lehet hallgatni, a Rolling Stone magazin pedig büszkén újságolta, hogy a szám náluk debütál.

A lemezen szereplő Tony Pagliuca arról mesélt, hogy a hetvenes években volt egy progresszívrock-zenekara, amivel nemcsak Olaszországot és az Egyesült Királyságot turnézta körbe, hanem olyanokkal is megismerkedett általa, mint Peter Hammill és David Jackson a Van Der Graaf Generatorból. Később, az évek alatt a vallás is egyre fontosabb lett az életében, úgyhogy amikor Neroni felkereste, állítólag borzasztó lelkes volt. Azt mondta, csodálatos érzés, hogy az ő zenéje kísérheti a pápa hangját és szavait.

Ez lenne a dal:

Pagliuca zenekara, a Le Orme (nagyjából: A Lábnyomok) még 1966-ban alakult, és egyike lett azon kevés olasz rockzenekarnak, melyeknek az ország határain túl is sikerült sikereket elérniük. Ez egy öt évvel ezelőtti koncertfelvételük:

A pápa albumának pontos megjelenési ideje: november 27.