Mély basszusokkal a szürkeség ellen

szam-3412
2015.10.13. 15:00

Le sem tagadhatnánk, hogy kedveljük a nyíregyházi Zomblaze-t, hiszen már több alkalommal is írtunk róla az Indexen (az új számáról, az új kiadójukról és a közreműködéséről a Sör És Fű-albumon) , sőt, a legelső dalversenyünkben egészen a döntőig jutott. Most hosszú idő után új, hatszámos EP-vel jelentkezik, ami nálunk debütál.

Zomblaze 10 éve ismert arca a hazai undergroundnak és alapítóként már egy ideje többed magával viszi az ASAN kiadót, ezalatt rengeteg saját zenét és beatet rakott össze, hogy később egy egyórás live szett készülhessen belőlük. A dalok írásában nagy inspirációt jelentett neki a többi tehetséges magyar előadó, akik körülveszik.

Ez a mostani EP kicsit elmozdul Zomblaze sötétebb, karcosabb hangzásától egy jóval wonkysabb, szétesőbb, basszusnehéz irányba, sőt, a MINDTHERAPY vagy a PUSSYCLAP akár kifejezetten bulis számnak is tekinthető, de a címadó DEMONS is simán elférhetne valamelyik Run The Jewels-lemezen.

Aki élőben akarná elkapni Zomblaze-t, annak érdemes minden kedden lenézni az Instant pincéjébe, ahol az ASAN PLAYGROUND keretein belül ő és más, a kiadóhoz köthető előadók játszanak hétről hétre.