A Punnany Massif mindennél népszerűbb a szigetes fesztiválokon

2015.10.22. 11:26

Felmérést végeztek az idei fesztiválszezonban arról, hogy kik a legnépszerűbb magyar előadók, az első helyen - nem nagy meglepetés - a Punnany Massif végzett. A Fair Play öt magyar fesztivált vizsgált, ezek a

 • Balaton Sound
 • Sziget
 • VOLT
 • B My Lake
 • és a Strand

vagyis kizárólag a Sziget Kft. és a Volt Produkció által szervezett nyári eseményeken résztvevőktől származik a kutatás eredménye.

A Fair Play kérdőívét 1400-an töltötték ki és ebből kiderült, hogy több mint 1100-an minimum pár havonta eljárnak koncertre és a válaszadók egyharmada még fizet is a kedvencei zenéiért. Az más kérdés, hogy legtöbben még mindig boltban költenek lemezekre, de már majdnem ennyien felfedezték maguknak az internetes vásárlás mágikus világát. Ami meglepő, hogy a válaszadók mindössze ötöde vesz CD-t vagy más hanglemezt a koncerteken.

Ehhez képest az emberek kétharmada már valamilyen streamingszolgáltatáson keresztül hallgat zenét. A legnépszerűbb a Spotify, második helyre az iTunes került, de az nem derül ki a közleményből, hogy a Youtube-ot vajon streamingszolgáltatásként kezelték-e, mert elég meglepő lenne, ha nem itt hallgatna ma zenét a legtöbb fiatal.

És akkor itt a 10 legnépszerűbb szigetes fesztiválzenekar:

 1. Punnany Massif
 2. Brains
 3. Halott Pénz
 4. Quimby
 5. Irie Maffia
 6. Wellhello
 7. Ákos
 8. Tankcsapda
 9. 30Y
 10. Vad Fruttik

A kimutatásból is látszik, hogy hiába van nagyon rajongótábora a közösségi médiában (értsd. Facebookon) Ákosnak, a Quimbynek, vagy a Tankcsapdának, a fesztiválok közönsége tradicionálisan a fiatalabb korosztályból áll, náluk pedig népszerűbb a Punnany Massif, a Brains vagy a Halott Pénz.