Hozzál sok napfényt O-O-Olaszból!

lorenzo 1
2015.10.30. 10:56

A Klipszemle-győztes Horváth Viktortól tudtuk meg, hogy a legmenőbb magyar klipek általában nulla pénzből, de egy-egy jó ötletből készülnek. Ez most megint igaz a Soerii & Poolek új klipjére, amit a legszorgalmasabb magyar kliprendező, Miki357 csinált: egyetlen snittben készült egy kocsmában. 

"Eredetileg Bangó Margitot vagy Hernádi Judit művésznőt akartuk felkérni, hogy énekelje el nekünk Lorenzót, Németh Jucit pedig felhívtuk, hogy segítene-e felvenni egy demót, hogy mégse egy zongorán kelljen nekik megmutatni a dalt. Végül olyan jól sikerült a felvétel, hogy hülyék lettünk volna mással rögzíteni." - meséli Kovács Geri, a Soerii & Poolek egyik fele arról, hogyan került Németh Juci a Lorenzó című dalba. A zenekar másik fele Takács Zoltán Jappán, akit az egykori Heaven Street Sevenből lehet főleg ismerni. 

Íme a klip tehát:

De ki az a Lorenzo? merül fel ugye rögtön a kérdés. "Lorenzo egy fiktív személy, utána sóvárog Juci a dalban, a klippben pedig Wolfie alakítja a Punnany Massifból. Régi haver és illett rá az elképzelésünk." 

A dal maga egyébként úgy született, hogy az évvégi Soerii & Poolek koncerten a zenekar tagjai összefutottak Gazda Bence hegedűművésszel, aki a Budapest Klezmer Band-től elkezdve a Quimby-ig mindenhol zenélt már. "Kiderült, hogy nagy rajongónk, kézenfekvő volt az ötlet, hogy dolgozzunk együtt, így az ő csodálatos hegedűjátéka hallható a dalban."

Wolfie a Punnany Massifból Lorenzó szerepében
Wolfie a Punnany Massifból Lorenzó szerepében

A videoklip Miki357 munkája, ő volt a rendező és az operatőr is egyben, mivel a vágás nélkül készült a videó, tízszer egymás után vették fel, mire minden tökéletesen sikerült. "A helyszín a Hungária körúton egy kocsma. Voltak olyan kedvesek, hogy engedélyezték a forgatást. Kellemes hely, csak 4 verekedést láttunk a 7 órás forgatás alatt."

A zenekart egyébként legközelebb november 14-én lehet majd látni az év végi giga Soerii & Poolek Show keretében az Akvárium Klubban, ahol Lorenzo mellett több új dal is debütál élőben, és ezek szerint a közönség soraiban lévő zenészek kollaborációra is számíthatnak a következő évben!

Ha még sosem hallott a Soerii & Poolekről, akkor nézze meg ezt az Indexvideót 2010-ből, a zenekar körülötti hangulat nem sokat változott azóta sem:

Soerii & Poolek: Tedd ki az Indexet innnen