Adele itthon is tarol

2015.11.06. 18:21

Nemrég már figyelmeztettük az olvasóinkat, hogy 2015 Adele éve lehet, hiszen a Hello című dalával megdöntötte Taylor Swift rekordját: a számhoz készült videót egyetlen nap alatt 27,7 millióan néztek meg a Youtube-on. A klip megtekintése azóta már 250 millió felett jár, és nálunk, magyaroknál is egyre népszerűbb a dal: két magyar heti slágerlistán (single top 40 és stream top 40) is az első helyet sikerült megszereznie, maga mögé utasítva például Justin Biebert, Siát, Calvin Harrist és Robin Schulzot.

Harris és Schulz egyébként a dance-lista első és második helyét is megszerezte a Sugar és a How Deep Is Your Love című dalokkal, a rádiókban azonban Avicii For a Better Day című száma tarol, aminek a klipjében egyébként néhány magyar rendszámú autót is ki lehet szúrni – ahogy a Pure Grinding videójában is több magyar feliratot láthatunk.

Lemezeladások terén még mindig Ákos uralja a terepet a Még egyszer című albumával, amit a nemzeti rockban utazó Romantikus Erőszak új EP-sorozatának első darabja követ (A hazáért - Piros EP). Mögöttük a Zanzibár és a Hooligans sorakozik, valamint a húszéves Ganxsta Zolee és a Kartel előtt tisztelgő feldolgozáslemez.

Az első tízbe csupán egyetlen külföldi előadó jutott be: az Iron Maiden a szeptemberben megjelent Book of Soulsszal a nyolcadik helyen áll. Kicsivel hátrébb felbukkan még a Duran Duran, David Gilmour, a Muse, Jean Michel Jarre és Dave Gahan új lemeze is. Utóbbi kettő előadó albumával részletesebben foglalkoztunk a hét lemezében is, a francia producer munkájáról azt írtuk,

olyan, mintha Jarre számait azok a producerek remixelték volna, akiknek hatott a munkásságára,

Gahanéről pedig, hogy kiszámítható, szinte másodpercre előre meg lehet mondani, mikor hogyan hajlít majd az énekes.

Adele harmadik lemeze, a 25 egyébként november második felében fog kijönni, és jó eséllyel befészkeli majd magát a hazai slágerlistákra is.