A Rózsaszín Pitbull a következő áldozata a menekültválságnak

2015.11.11. 20:33

Nem lép fel a Rózsaszín Pitbull zenekar az évente esedékes Punkkarácsonyon, mert a többi zenekar nem hajlandó náci együttessel közösködni, ezt a Rockbook írja. A problémát a zenekar új klipje okozta, amit a többi együttes egyszerűen nácinak titulált, mivel erősen menekültellenes hangulatot sugall. Hogy őszinték legyünk, mi nem tudunk igazságot tenni.

Az eset azért is különösen furcsa, mert a Rózsaszín Pitbull a hazai punk színtér egyik élő legendája és ugyan karrierjük során a drogosoktól a melegeken át Orbán Viktorig mindenkit elküldtek már a fenébe, azért nem túl gyakori, hogy szimplán lenácizzák őket.

Kedves Pittbullok! Aki miattunk készült volna a Punkkarácsonyra, annak tudnia kell, hogy mi nem leszünk ott. Több fellép...

Posted by Rózsaszín Pittbull avagy a macskám dzsörzé blúz on Tuesday, November 10, 2015

Ahogy egy csöves punkzenekarhoz illik, a Rózsaszín Pitbull alapvetően egy nagyon régóta húzódó, borzalmasan rossz vicc, amit sokan, sokféleképpen próbáltak már értelmezni, de még is csak annak a régi punk közegnek a része, ami elvből elítéli a nácikat.

Most a balhét az új, Cserbenhagyottak című számuk verte ki, ami a közelmúlt menekültügyi témáival foglalkozik, elég prosztó stílusban, képileg szembeállítva a magyar hajléktalanhelyzettel.

Az üzenet látszólag annyi, hogy menjen haza minden menekült és dögöljön meg.

Vagyis pontosan összecseng azokkal az online kommentekkel, amiket mondjuk a Fidesz vagy a Jobbik Facebook-bejegyzései alatt lehet látni.

Pont ezért mi nem tudjuk eldönteni, hogy ez egy szupercsavaros poén, ami az érzéketlen tahókat próbálja kifigurázni, vagy egy hirtelen pálfordulás a Rózsaszín Pitbullnál és ezzel hivatalosan is nyitottak a szélsőjobbos közönség felé.

Pláne úgy, hogy a videó elején még egy külön üzenetben is magyarázkodásra kényszerülnek, miszerint ez nem egy uszító, feszültségkeltő állásfoglalás csak fikció. Eddig stimmelne is a dolog, de aztán a szöveg második felében kibújik a szög a zsákból és tényleg arról van szó, hogy miközben a szemét média és a szemét politika arra kötelező az embereket, hogy segítsenek a menekülteken, közben mennyi magyar hajléktalanról feledkezünk meg. Ami egy bevett retorikai fogás minden közepesen értelmes, migránsellenes kommentelőnél a közösségi médiában.

De még nincs vége, mert most jön a már-már triplacsavarnak értelmezhető befejezés, amivel minden eddigi feltevés után odakerül a kérdőjel:

Érdemes elgondolkozni azon, hogy milyen csírázásra váró torz magvakat ültettek el a hajléktalanok szívébe, amelyért nem a zenekar felelős.

Mi tényleg nem értjük ezt az egészet.

Náci a Rózsaszín Pitbull?