Nem Mick Jagger lánya pisilte le a falat

videodiszko
2015.11.14. 16:25

A legújabb klipszemlénkben megmutatjuk Missy Elliott visszatérését, hogyan teszik tönkre a kábítószerek a szerelmi életünket, mire vetemedik a Halál, amikor épp borzasztó másnapos, illetve az is kiderül, melyik zenekar nézett le egy forgatás kedvéért a márkushegyi bányába. Ezen kívül pucér fenekek, csókolózó férfiak és híres sztriptíztáncosok a Videódiszkóban. Természetesen az is kiderül, ki pisilte le a falat a helyi bár mellett. 

Unknown Mortal Orchestra: Necessary Evil

rendezte: Sean Solomon

Az új-zélandi gyökerekkel is rendelkező Unknown Mortal Orchestra idei albumát, a Multi-Love-ot mi nem szerettük annyira: a hangzása nagyon bejött, de az emlékezetes dalokat hiányoltuk róla. A Necessary Evil című számhoz Sean Solomon készített klipet (ezúttal nem nyúl benne senki magához), aki a trippy videó lényegét is elmagyarázta: egy absztrakt szerelmi történetről van szó, amelyben a kábítószerező szerelmesek a saját paranoiájuk és bizonytalanságaik miatt nem tudnak boldogok lenni.

Deap Vally: Royal Jelly

rendezte: Jess Holzworth

A dögös lányduó nemrég Budapesten koncertezett, és ezzel a magyaroknak is megmutatták, hogy a rokkolás nem feltétlenül csak a férfiak kiváltsága. Ahogy fogalmaznak, az új klipjük is a hozzájuk hasonlóan erős és kreatív nők előtt tiszteleg. A főszereplő egyébként Georgia May Jagger, aki Mick Jagger és a híres modell, Jerry Hall négy gyermekének egyike. A 23 éves lányt egyébként egy chicagói koncertjükön ismerte meg Lindsey Troy gitáros, a dobokat püfölő Julie Edwards pedig már öthónapos terhes volt, amikor a Royal Jelly klipjét forgatták.

Ørdøg: Hajnali állat

rendezte: Somlai Tamás

A márkushegyi bányában forgatott videót az Ørdøg, amiben meló utáni lerészegedések, műszak előtti automatás kávék, csúnya, szürke öltözőszekrények és persze nagy földalatti fúrások is láthatóak. A frontember, Vörös András a Lángoló Gitároknak – ahol a klip debütált – arról is beszélt, hogy mennyire izgalmas volt belelátni egy kicsit a bányászok életébe. Az énekes egyébként a FreshFabrikban zenélt együtt a rendező-operatőrrel.

Peaches: I Mean Something

rendezte: ​Silas Howard

Peaches idei lemezéhez, a szexuálisan explicit és nagyon feminista Rubhoz (kritikánk itt) nem csupán ​az egykori Sonic Youth Kim Gordonját, hanem Feistet is megnyerte az albumot záró I Mean Somethinghez. A dalhoz forgott klipben ő ugyan nem szerepel, cserébe azonban néhány híres sztriptíztáncos, burleszklegenda és pornósztár is feltűnik a képsorokon. A fiatalságot néhány gördeszkás és táncos képviseli.

White Reaper: Make Me Wanna Die

rendezte: Matt Fulks

Az megvan, amikor a Kaszás egy hosszúra nyúlt éjszaka után nekivág a plázáknak, iszonyat másnaposan shoppingol egy kicsit, aztán, hogy enyhítse a macskajajt, bevesz pár bogyót, bulizik kicsit, de bunyóba keveredik az egyik helyi bárban, majd miután kidobják a helyről, még összebrunyálja a falat, amiért a zsernyákok jól elkapják és meg is verik? Márpedig a Kentucky államból származó White Reaper klipje pontosan erről szól. Aki bírja a Fidlar-fílinget, az ezt is karmolni fogja.

Marlon Williams: Hello Miss Lonesome

rendezte: Damien Shatford

Megfogadom, hogy sokkal több új-zélandi country-t fogok hallgatni, ha olyan a műfaj, mint Marlon Williams. Meg ha ilyen menő klipeket is csinálnak hozzá, akkor végképp. A Hello Miss Lonesome videójában maga Williams szenved egy töküres irodaépületben, ő viszont nincsen egyedül, felváltva üti-vágja őt egy úszosapkás férfifigura, és simogatja és szeretgeti egy szintén úszósapkás nő. Ez szörnyen hangzik, de nagyon jól működik, arra viszont készüljünk fel idegileg, hogy a klip végén van egy kis pucér új-zélandi countrysegg.

Babes: I Want Love

rendezte: Doug Lussenhop

Ártatlannak tűnő üldögélés egy nappaliban? A nagy fenét! A Babes klipje nagyjából 15 másodperc után bizarr fordulatot vesz, aztán onnantól pár másodpercenként egy újabbat. Van itt minden, kukkoló szomszéd, pusziszkodó férfiak, undorító hangeffektek, és az egész úgy néz ki, mint egy hetvenes évekbeli családi album.

Missy Elliott: WTF (Where They From) ft. Pharrell Williams

rendezte: Dave Meyers & Missy Elliott

Missy Elliott visszatért, de még hogy! Kapásból hozta magával a kilencvenes-kéteres évek egyik legismertebb kliprendezőjét, Dave Meyerst, aztán felvett egy diszkógömbruhát, táncol a sikátorban, a No Diggity-klipjéhez hasonlóan marionettbábuként tátog Pharrell hasonmásával, és még mindig a lábában a bugi. Azt hittem, hogy ilyesmi klipeket már jó tizenöt éve nem készítenek, erre tessék, csak a legnagyobb királynő kellett hozzá.