Farka nőtt a lánynak David Bowie új klipjében

videodiszko
2015.11.21. 08:19

A világ legnyomasztóbb vidámparkjában forgatott videóklipet a Pussy Riot, Mykki Blanco kisfilmjében összeszurkálnak egy polipot, a Weezer pedig a Tinder után ezúttal a korrupt egyházakat figurázta ki. Ezen kívül menzatea, intergalaktikus szerelem és karácsonyi hangulat a Videódiszkóban, amelyben ezúttal is a hét legjobb klipjeit gyűjtöttük össze.

Weezer: Thank God For Girls

rendezte: SCANTRON

A Vidám Vasárnapból, illetve annak amerikai változatából csinált viccet a világ első számú lúzerrock-zenekara, a Weezer. A klipben a banda frontembere, Rivers Cuomo a helyi főlelkészt alakítja, aki korrupt társaival hülyíti és fosztogatja az embereket, a színfalak mögött pedig alulöltözött nőcik társaságában kártyázzák el a hívek pénzét. A dal címében is – hogy, hogy nem – a lányokért mond hálát a Teremtőnek a zenekar.

Felső Tízezer: Hip-hip-hurrá

rendezte: Kuczera Dalma

A Stenk első születésnapi buliján Sallai Laci is fellép majd a Somersault Boy nevű zenekarával (amivel az idei dalversenyünkben is szerepelt), nemrég azonban Felső Tízezer néven, néhány zenészbaráttal együtt adott ki nagylemezt. Az albumhoz készült első klip eredetileg a Normafán forgott volna, de a hideg végül visszacsábította a stábot a városba. "Miután a normafás büfék menzateájával sem sikerült átmelegednünk, visszamenekültünk a városba, ahol sokkal barátságosabb idő volt, úgyhogy a hiányzó jeleneteket Újlipótvárosban fejeztük be, nem messze egyébként onnan, ahol a lemez egy részét is felvettük" – mesélte a frontember a Recordernek, ahol a klip is debütált.

The Darkness: I Am Santa

rendezte: Simon Emmett

Múlt héten megjelent Kylie Minogue karácsonyi lemeze, és ahogy közeledünk a szezonhoz, egyre több ünnepi dalra, klipre és kiadványra számíthatunk. A Darkness a nyár során Magyarországon is koncertezett: eredetileg a Hegyalja fesztiválon játszottak volna, ám mivel az elmaradt, a bulit áthelyezték a Dürerbe. A most megjelent szám és klip is legalább annyira szórakoztató, mint a düreres koncert. (Ugyanitt szeretnénk felhívni a figyelmet a Cairo együttes nemrég megjelent karácsonyi videójára is.)

Pussy Riot: Refugees In

rendezte: Ralf Schmerberg

"Egy kifordított Disneyland, ahol mindenki nyomorult, ahol rendőrségi páncélozott járművekről lehet csúszdázni, ahol a minigolfot olajoshordók között játsszák, és ahol minden alkalmazott úgy néz ki, mintha nem is egy darab, de legalább három raklapnyi citromba harapott volna" – írtuk szeptemberben Banksy antividámparkjáról, ahol a botrányairól és meghurcolásairól híres Pussy Riot forgatta a legfrissebb klipjét. A videóban főleg az egyenruhások dominálnak, illetve az az elcseszett hangulat, amiről a beszámolónkban mi is hosszasan értekeztünk. A dal rövid üzenete egyébként az, hogy a menekültekkel semmi baj, a nácik viszont takarodjanak.

Mykki Blanco: Coke White, Starlight

rendezte: Tristan Patterson

Piszok erős kisfilmmel rukkolt elő Mykki Blanco, aki a Dazed and Confusednak arról is beszélt, hogy a klippel elsősorban a homoszexualitás sötét oldalát szerették volna megmutatni, amiről a legtöbb heterónak valószínűleg fogalma sincs. Blanco szerint London és New York hedonizmusa jelenleg leginkább a nyolcvanas éveket idézi, de valójában sokkal magányosabb és veszélyesebb a különböző randiapplikációknak köszönhetően. A klip főhősét itt is beanyagozzák, aztán még sok furcsaság történik, például kíméletlenül összeszurkálnak benne egy polipot. A sztorinak folytatása is lesz.

!!!: Ooo

Még több Videódiszkó

Ha ennyi nem volt elég, és még nagyobb kliptúladagolásra vágyik, nézze meg a Videódiszkó korábbi kiadásait is. Írtunk már többek között Grimesról, Mick Jagger lányáról és csókolózó férfiakról, valamint egy éneklő tamagocsiról is.

rendezte: Casper Kelly

Már többször is játszott Magyarországon a kaliforniai !!! (ejtsd: chk chk chk), akik a kétezres évek diszkópunk hullámát meglovagolva lettek nagyok – olyannyira, hogy még a Sziget nagyszínpadát is megjárták akkoriban. A mostani klipjük egy furcsa, intergalaktikus szerelmi történetet mesél el, amiben a szereplők egyszerre idézik a Star Treket és az Avatárt, miközben a frontemberük, Nic Offer – aki az A38 hajós koncert alatt, gatyára vetkőzve, még a pultot is megmászta – igazi diszkópunkhoz méltón rázza magát. A végén persze minden jól alakul. (Ha valaki hasonlóan elrugaszkodott, ám még ennél is látványosabb klipre vágyik, semmiképp se hagyja ki a BOOTS új videóját sem!)

David Bowie: Blackstar

rendezte: Johan Renck

A következő év elején, egész pontosan a 69. születésnapján adja ki következő lemezét David Bowie. Az anyag borítóján egy fekete csillag lesz, és erre reflektál a klipdal címe is. A többtételes számhoz bizarr, közel tízperces kisfilm is készült, amit Johan Renck rendezett, aki a Noisey-nak elmondta, hogy imád Bowie-val dolgozni, mert ő a legkevésbé nagypofájú fickó, akivel valaha találkozott (pedig már sokakkal dolgozott együtt), emellett pedig remek ötletei is vannak (mármint Bowie-nak): például az ő fejéből pattant ki az is, hogy az egyik klipben szereplő nőnek legyen farka, mert az tök szexi. A rendezőnek pedig bejött az ötlet, úgyhogy megvalósította.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb zenei hírekről, kövesse a Stenket a Facebookon!