Itt az új Gangnam Style?

2015.12.01. 00:08

Valószínűleg tényleg csak kevés olyan internettel rendelkező ember él a Földön, aki nem futott volna bele az elmúlt három évben a dél-koreai Psy Gangnam Style c. megaslágerébe, ami minden eddigi rekordot megdöntött és még a Youtube-nak is új fejlesztést kellett eszközölnie a sikere miatt. Akkor sokan azt gondolták a Justin Bieber menedzseréhez szerződő popsztárról, hogy Psy lesz a következő nagy globális jelenség, de hiába tart a Gangnam Style közel két és fél milliárd nézőnél, a koreai rapper mégsem tudott betörni a nyugati piacra. Majd talán most az új klipjével. Vagy rögtön kettővel.

A Napal Baji című szám és klip egy napon jelent meg a Daddyvel, így Psy rögtön két fronton próbálja fenntartani 2012 óta némileg kitartó érdeklődést.

A két videóval Psy az új nagylemezét, a Chiljip PSY-Da c. albumot vezeti fel. A koreai előadó 2010 óta nem készített új stúdióalbumot. A Billboard szerint a lemezen elektronikus zene és hiphop mellett punk (!!!) is lesz, és Psy továbbra próbálja tartani azt a hozzáállást, hogy komolyabb mondandóval rendelkező szövegeket ír fogós popdalokhoz. A közönség meg majd lefordítja koreairól, ha akarja.

A Daddy c. szám egyébként egy will.i.am-szerzemény átdolgozása, a Napal Bajiban pedig valószínűleg arról énekel Psy, hogyan élte meg a világsikert, de mivel koreaiul van, ezt nem tudjuk biztosan állítani.

Egyébként nem Psy az egyetlen dél-koreai előadó, akinek úgy ahogy sikerült betörni a nyugati piacra, az amerikai hiphop most épp egy Keith Ape nevű rappertől hangos, akiről a Noisey nemrég egy remek minidokut is forgatott.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb zenei hírekről, kövesse a Stenket a Facebookon!

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla