Szörf, szörf, szörf! Megvan a magyar Lonely Boy

2015.12.02. 13:37 Módosítva: 2015.12.02. 16:21

Mindig nehéz kezdő zenekarnak lenni, mert csak keveseknek sikerül legelsőre emlékezetes dalt írni. Pont erre kivétel a magyar Skeemers, egy egészen friss alapítású szörf/garázsrock zenekar, aminek nálunk debütál az első száma. Annyit mondunk előre, hogy a Fairlady című dal simán lehetne a magyar Lonely Boy a Black Keystől.

Az ötfős Skeemers tagjai különböző zenekarokból (Bozo, Keeymen, Romanes, Trigger, Lions of Suburbia) már ismerősök lehetnek, Ferenczi Szonja énekesnő pedig korábban a Mary Popkidsben és a Balkan Fanatikban rappelt.

Ne maradjon le semmiről!

Az együttes szerint legalább 10-12 számból áll a repertoár, a dalt pedig egy velencei nyaralóban vették fel Puha Szabolcs producerrel, vagyis hamarosan érkezhetnek további dalok is. A dallal kapcsolatban Ferenczi Szonja még elmondta:

„A Fairlady története egyébként annyi, hogy Gyula megkérdezte Juit, aki az alapokat írja, hogy mi ennek a számnak a feelingje, milyen dob kerüljön rá. A válasz az volt, hogy olyan, mint amikor egy Nissan Fairladyben ülve száguldasz végig a sivatagon. Ez annyira megtetszett, hogy a dal szövege is arról szól, hogy mi lenne, ha lenne egy ilyen szuperverdám – a hatások között elhangzik a SKATERS neve, akiknek a Schemers c. száma adta az együttes nevét is, de szóba kerül még a FIDLAR, a La Luz és a The Orwells is."

--FnjzqzcHGq2utz2ZmrVma5tlao0sMkXJNl3 GXmkc
Fotó: András V. Németh / Facebook

A zenekar élőben december 5-én debütál a budapesti Beat on the Bratben, januárban pedig érkezik a második szám Another Planet címmel.