Sigur Rós és Bring Me The Horizon a 2016-os Sziget első fellépői

2015.12.03. 11:03

Megérkeztek az első nevek a jövő évi Szigetre. Először lép fel Magyarországon az izlandi Sigur Rós, de jön a Bring Me The Horizon emós tinimetál zenekar, illetve természetesen lesz Parov Stelar is, ahogyan lassan minden hónapban. Rajtuk kívül a mostani bejelentésben szerepel a Kodaline, az M83, az itthon már szintén rezidensnek számító John Newman, MØ és Naughty Boy.

A mostani nevek közül kétségtelenül a Sigur Rós a legnagyobb fogás, hiszen az izlandiak még nem léptek fel nálunk, pedig már több mint 20 éve léteznek. Nagyon érdekes lesz látni, hogyan működik majd a Sigur Rós kissé introvertált posztrockja a Sziget nagyszínpadán, ahol már egy Alt-J kaliberű együttes is elveszik a túlságosan finomkodó zenéjével.

A másik szintén kifejezetten népszerű produkció a Bring Me The Horizon, amit a trú metálosok szívből megvetnek, viszont a fiatalabb generáció körében a legkedveltebbek közé tartoznak a metalcore műfajon belül.

Tavaly után idén is zenél majd MØ, akinek a nevéhez fűződik 2015 egyértelmű number one slágere, a Lean On.

Hosszú idő után tér vissza a francia M83 is, akik legutoljára az A38-on játszottak, de természetesen lesz még Parov Stelar és John Newman is, hiszen nem múlt el év az utóbbi időszakban úgy, hogy a két előadó ne lépett volna fel az öt szigetes-voltos fesztivál valamelyikén. A további két bejelentett név a brit Naughty Boy és az ír Kodaline.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb zenei hírekről, kövesse a Stenket a Facebookon!