Ilyen csak egyszer lesz egy évben

2015.12.03. 16:24

Már csak egy nap van hátra a Stenk egy éves születésnapja alkalmából rendezett buliig, amin három koncert is lesz. A Somersault Boyról és Henriről a Fran Palermóból már írtunk korábban, rajtuk kívül lesz még egy harmadik fellépő is az eseményen, a Zombie Girlfriend, akinek egyébként több kötődése is van az Indexhez.

A Zombie Girlfriend a 2010-es évek környéki magyar lo-fi, hálószobapop egyik legfelkapottabb produkciója volt, és nem mellesleg annak a Szabó Benedeknek a projektje, aki az idei év egyik legjobb magyar nyelvű albumát jelentette meg. Ezért a Zombie Girlfriend az utóbbi időben kicsit háttérbe szorult, pedig a The Great Pain c. albumért a magyar mellett még az angolszász sajtó is lelkendezett.

Sőt, a Surf's Down c. száma még egy Pepsi-reklámba is bekerült. Az ehhez készült 2011-es videót pedig a mi Szarvasunk készítette, aki annyival kommentálta ezt a számunkra is meglepő információt, hogy

Mentségemre legyen mondva, akkor láttam életembe először Adobe Premiert. Soha addig nem vágtam videót.

Később a Zombie Girlfriend már a VIVA TV-ig is eljutott, ahol az ilyen típusú zene nem tűnik fel túl gyakran. Az egyik átvezetőhöz használt Stories of You and Me klipjét egyébként kollégánk, Klág Dávid rendezte a budai hegyekben.

Ezért a Zombie Girlfriend koncertje december 4-én a Beat on the Bratben egy ritka alkalom, mert egyszer többször nem nagyon szoktak fellépni egy évben, szóval kötelező program.