Budapest legmagasabb pontjait hágták meg

videodiszko
2015.12.05. 08:14

Peaches új klipjében fehér lovon vágtat egy meztelen nő, miközben Björk belülről is feltárja magát, a Brains pedig bemutat egy esernyős férfit, aki nem fél megmászni a Deák téri óriáskereket, illetve egyéb budapesti magaslatokat sem. Ezen túl egy részeg szerelmespár, sok pixel, nagy lövöldözések és autósüldözések a Videódiszkóban, ahol ezúttal is a hét legjobb klipjeit gyűjtöttük össze.

Peaches: Rub (18+)

rendezte: Peaches, A.L. Steiner és Lex Vaughn

Újabb merész klippel rukkolt elő Peaches, akinek ezúttal a szeptemberben megjelent, Rub című lemezének címadó dalához forgott provokatív videó. "A Rub című album is nagyrészt a szexről, és azon belül is a Peaches által élvezett szexről szól, ne legyenek kétségeink, hogy az album címének értelmében pontosan mit is kéne annyira nagyon dörzsölni" – írtuk az album megjelenésekor a hét lemezében. A Rub szexuálisan túlfűtött klipjét sok-sok meztelen nő, rúd- és hastáncos teszi igazán bujává, úgyhogy mi is csak a cenzúrázott verziót merjük megmutatni.

Jehnny Beth & Julian Casablancas: Boy/Girl

rendezte: Warren Fu

A londoni Savages zenekarról utoljára a tragikus párizsi Eagles Of Death Metal-koncertre emlékező feldolgozása kapcsán lehetett hallani, ezúttal azonban a csapat francia énekesnője, Jehnny Beth a Strokes frontemberével, Julian Casablancasszal dolgozta fel Lydia Lunch és egy dán punkzenekar, a Sort Sol közös számát. Az 1983-as dalt egyébként Beth pasija ajánlotta a két zenész figyelmébe. Aki ismeri a Strokes-énekes Voidz nevű zenekarát, az bizonyára nem fog meglepődni sem a dalon, sem a klipen, aki viszont nem, az könnyedén zavarba jöhet. Egyébként az Iceage-rajongók is csípni fogják.

Björk: Mouth Mantra

rendezte: Jesse Kanda

Bizonyára nem ez volt élete álma, de van egy jó hírünk, ha esetleg szívesen kalandozna kicsit Björk szájüregében: a Mouth Mantra klipjéhez a londoni Jesse Kanda rendezett endoszkópos videóklipet, így most könnyedén szétnézhetünk az énekesnő belsejében is. A rendező azt is elmondta, hogy számára a Vulnicura című lemez az önkifejezés bátorságáról szól, és innen jött az ötlet, hogy egy szószerint önfeltáró klipet készítsen a Mouth Mantrához. Björk pedig elképesztően hálás mindezért, szerinte varázslatos lett a végeredmény.

The Libertines: You're My Waterloo

rendezte: Roger Sargent és Carl Barat

Az év talán legjobban várt brit megjelenése a Libertines visszatérőlemeze volt, majd amikor végre megjelent az anyag, erősen megoszlottak róla a vélemények: voltak, akik óriási csalódásként, mások pedig remek és érett anyagként értékelték az albumot. Mi szerettük, mindjárt a hét lemezének választottuk, kritikánkban pedig a reménytelenül romantikus miliőt méltattuk. Az albumhoz már több klip is készült, ezúttal egy régi dalhoz forgott videó, amiben egy nagyon szerelmes pár rója az éjszakát, feltehetőleg kissé italosan, miközben a fiú sokat dohányzik, a lány pedig még többet táncol, és kétszer is majdnem megöli magát. A klip egyik rendezője a zenekar egyik tagja, Carl Barat volt.

Brains: Balance

rendezte: Kálló Péter

A Brains új klipje nem véletlenül olyan népszerű már most, hiszen Budapest talán legszebb pontjai tűnnek fel benne, miközben a főhős, egy esernyős-cilinderes figura – védőháló és egyebek nélkül – a város olyan építményeit mássza meg, mint a Szabadság híd, a Szent Gellért-szobor vagy a Deák téri óriáskerék. A stáb egyébként direkt hajnalonta forgatott, hogy ne rémissze halálra a járókelőket. "Az új dalunk címe Balance, azaz egyensúly, ami számunkra több dolgot is jelent. A szó utal többek között az életmódunk tempójára, az egyre többször ismételt természeti egyensúly borulására, vagy a sajnálatos módon napjainkban igen erős társadalmi egyenlőtlenségekre is" – magyarázta a dal üzenetét MC Columbo a Hvg.hu-nak, ahol a klip debütált.

Rey Pila: Fire Away

készítette: Derrick Acosta & Dustyn Peterman

Eheti klipgyűjteményünkben már esett szó a Strokes frontemberéről, aki a mexikói Rey Pila idei bemutatkozó lemezén (The Future Sugar a címe) is producerkedett. A szintis Fire Away klipje egy az egyben az arcade-masinák képi világát idézi, így a pixelmániások biztosan imádni fogják. A történet szerint a zenekar épp a színpadon zenél, amikor egy csúf szörnyeteg, a koncertet szabotálva, elrabolja jónéhány bikinis női rajongójukat. Ezt a csapat természetesen nem hagyhatja szó nélkül, ezért a bulirontó nyomába erednek, miközben nagy lövöldözéseket és pörgős autós üldözéseket izgulhatunk végig.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb zenei hírekről, kövesse a Stenket a Facebookon!