Exneje szerint Scott Weiland élete nem követendő példa

2015.12.08. 17:48

December harmadikán, azaz múlt csütörtökön, holtan találták a Stone Temple Pilots és a Velvet Revolver nevű zenekarokból ismert Scott Weilandot, akinek korábbi felesége, Mary Forsberg először szólalt meg a tragédia óta. Az egykori modell 2000-től 2007-ig volt együtt a zenésszel, és két gyereket szült neki: az egyikük a 15 éves Noah, a másikuk pedig nála két évvel fiatalabb Lucy.

Forsberg velük együtt fogalmazott nyílt levelet a Rolling Stone oldalain, amelyben arra kéri a rajongókat és a zenekedvelőket, hogy még véletlenül se magasztalják fel ezt a szörnyű tragédiát a rock'n'roll szentségére és egyéb hülyeségekre hivatkozva.

Hagyjuk a depresszív, "1967-2015" feliratú pólókat is, abból a pénzből inkább vigyétek le a gyerekeket labdázni vagy fagyizni!

– fogalmazott Weiland volt felesége, aki szerint a nemrég elhunyt zenész is csupán a tragikus sorsú, drogproblémákkal küzdő rocksztár apukák egyike volt, akik nagyon sok fájdalmat okoznak a családjuknak, és legfőképpen a gyerekeiknek.  Forsberg közben azt is hozzáteszi, hogy egyáltalán nem szeretné alábecsülni exférje művészi tehetségét, de.

Amit nem akartok elfogadni, hogy valójában ő is csak egy paranoiás férfi volt, aki még a saját dalszövegeire sem emlékezett, és akinek a 15 éves apasága alatt csupán néhány közös fényképe készült a gyerekeivel.

Az anya egyúttal azt is reméli, hogy a gyerekeinek egy nap majd lesz elég bátorsága kimondani, hogy ez a szétesett ember az apjuk volt, akit szerettek ugyan, de akiben egyúttal csalódniuk is kellett.

Forsberg azt is megemlíti, hogy még a szakításuk után is rengeteg időt töltött a problémás zenésszel, akit a paranoiás rohamai miatt többször is a zuhany alá kellett tuszkolnia. Arra is bátorította  Weilandot, hogy  keressen magának  egy "rendes lányt", akinek még van arra energiája, amire neki már nincs többé.

Az elmúlt néhány évben hallottam a hangján a szomorúságot és a zavarodottságot, amikor néha éjszakánként felhívott. Gyakran sírt is, amiért képtelen magát távol tartani a rossz emberektől és a rossz döntésektől. (...) Egyszerre vagyunk dühösek és szomorúak a halála miatt.