Nicky Romero is ott lesz a Szigeten

2015.12.22. 12:26

Újabb neveket jelentett be a Sziget, még gyorsan karácsony előtt. Jön először is a brit sztárzenekar, a Bastille, a Nagyszínpad kora esti sávjába. Nekik ráadásul hamarosan kijön az új lemezük, így biztosan arról is játszanak majd nyáron. Szintén a Nagyszínpadra érkezik a Deryck Whibley által vezetett Sum 41 is.

Szintén jön a Bloc Party, akik 2016-ban új felállásban és új lemezzel térnek vissza a Szigetre, az A38 sátorban lépnek majd fel. A Chvrches 2012-ben megjelent The Bones Of What You Believe lemez óta töretlenül népszerű, 2015 szeptemberében jelent meg második nagylemezük, első alkalommal érkeznek Magyarországra, szintén a Sziget A 38 helyszínére.

Az Arénában lép fel Nicky Romero, a holland house-electro house DJ és producer, aki jelenleg a világ húsz legjobb DJ-je közé tartozik a DJ Magazine rangsorolása alapján. Legújabb kislemeze, a magyar Stadiumx-szel közös Harmony december 21-én jelent meg.

A friss fellépők mellett egy pályázatot is bejelentettek, szabadtéri szobrok, izgalmas installációk, meghökkentő műalkotások terveit várják 2016. február 15-ig. A legjobb alkotások a jövő évi Sziget fő tereit fogják díszíteni. “A Sziget egy olyan elevenen formálódó közösségi tér, melynek meghatározó szereplői a kreatív polgárai. Ezért is kérjük őket: alakítsák kedvük szerint, tegyék minél egyedibbé és szerethetőbbé." – mondja a főszervező, Gerendai Károly.