Megrohamozták a Let's Dance helyszínéül szolgáló ausztrál kocsmát

2016.01.12. 12:31

David Bowie halálának bejelentése óta szinte megállás nélkül üzemel az az ausztrál kocsma, ahol annak idején a Let's Dance című klipjének néhány jelenetét forgatta a brit énekes.

clk

Több mint három évtizeddel ezelőtt Bowie 650 kilométert utazott Sydneyből az új-dél-walesi Carindába, hogy felvegye az 1983-as sláger videoklipjének néhány részletét a település egyetlen kocsmájában. A hely jelenlegi tulajdonosa, Malcolm George szerint Carinda kevesebb mint 200 lakójának fogalma sem volt arról, hogy a zenész látogatóba érkezik hozzájuk, és turistacélponttá változtatja egyetlen kocsmájukat, írja az MTI.

"Az emberek a mai napig bejönnek és megkérdezik, hogy ebben a kocsmában énekelt-e Bowie" - mondta a tulaj, hozzátéve, hogy ma már mindössze egyetlen ember él a városban azok közül, akik szerepeltek a Let's Dance jeleneteiben. Malcolm George szerint a brit zenész halálhíre után megrohamozták a kocsmát. "Megállás nélkül üzemelünk" - mondta. A jelenlegi tulaj egy évvel ezelőtt vásárolta meg a kocsmát, amely igen lepusztult állapotban volt. A videoklipben a Bowie hátteréül szolgáló falról lepotyogtak a csempék, de végül sikerült rekonstruálni a falat. A csapos szerint a fal előtt sokat fényképezkednek a turisták.

David Bowie január 10-én halt meg rákban.

Ne maradjon le semmiről!