A Slayer is jön Sopronba a Volt Fesztiválra

2016.01.20. 11:10

Az Iron Maiden és Wiz Khalifa mellé most újabb neveket jelentett be a Telekom Volt fesztivál. Jön a világ egyik leghíresebb metál bandája, a 35 éves fennállását ünneplő Slayer, aztán Damien Rice, aki először szerepel magyar közönség előtt, és a GusGus is visszatér Sopronba.

A Slayer többször koncertezett már Magyarországon a Pecsában, 2003-ban járt már a Sziget fesztiválon, 2005-ben ismét a Pecsában, majd 2011-ben a Papp László Sportarénában is felléptek, és ugyanebben az évben még a Hegyalja fesztiválra is visszatértek, ahol aztán 2013-ban is volt koncert. 

A Slayer az alapító-gitáros Jeff Hanneman 2013-as halála óta tavaly jelentkeztek először új lemezzel, ezt adják majd elő Sopronban egy elég nagy műsor keretében. Damien Rice, aki először jön Magyarországra, főként a My Favourite Faded Fantasy lemezéről ad majd elő június 29-én. Két leeds-i elektronikus zenész, producer és DJ duója a Sigma, dolgoztak Kanye West-tel, Ellie Goulding-gal, vagy a Groove Armadával is. Decemberben megjelent első nagylemezükkel érkeznek a Voltra. A reykjavíki Gus Gus legújabb munkája, a Mexico két évvel ezelőtt jelent meg, ők ezzel jönnek majd.