Meghalt a Jefferson Airplane alapítója

2016.01.29. 11:09

Csütörtökön elhunyt Paul Kantner, a Jefferson Airplane gitárosa és alapítója, ezt a zenész sajtósa erősítette meg a San Francisco Chronicle-nek.  A 74 éves zenész a héten szívinfarktust kapott, majd összeomlott a szervezete.

Az anyja halála után bentlakásos iskolába kerülő Kantner volt az első tag, akit Marty Balin hívott, hogy megalapíthassák San Franciscóban a Jefferson Airplane-t 1965-ben, majd később ők lettek az első helyi zenekar, akik ebben a korszakban országos ismertségre tettek szert köszönhetően a folkos, bluesos, pszichedelikus rockzenéjüknek.

A hippikorszakkal és pszichedelikus drogokkal is azonosított zenekar olyan slágereket ír karrierjük során, mint a White Rabbit vagy a Somebody to Love, amik szerves részei lettek a popkultúrának. Előbbi elhangzik a Félelem és reszketés Las Vegasban fürdőruhás jelenetében, utóbbit pedig többek között Jim Carrey is halhatatlanná tette a kábelbarátban.

A zenekar feloszlása után Kantner és Grace Slick megalapították a Jefferson Starshipet, végül Kantner 1984-ben szállt ki, de 1992-ben ismét beszállt és haláláig velük zenélt, miközben 1996-ban a rock and roll halhatatlanjai közé is bekerültek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport