Nem ilyen cicás videókhoz vagyunk szokva

videodiszko
2016.01.30. 10:20

Micsoda felhozatal! A Chemical Brothers és a New Order is remek, megható videót adott ki a héten, de ez még mind semmi a Wolfmother és a Meow The Jewels totálisan krézi bolondságához. Tessék csak nézni:

Mount Moriah: Baby Blue

Rendezte: Jordan Michael Blake

Megvannak azok a klipek, amikben jelentőségteljes, de semmitmondó pillanatok történnek átlagemberekkel, és azokat nézzük perceken át? Na, pont ilyen a Mount Moriah klipje is, azzal a különbséggel, hogy a tökéletesen beállított, nagyon szimbolikus pillanatok igazából egy filmforgatás alatt történnek. Tehát minden, megható vagy meghökkentő kép előtt látjuk a csapót, vagy valaki besétál egy fénymérővel, és ettől az egész sokkal érdekesebb lesz.

A$AP Rocky: JD

rendezte: AWGE, A$AP Rocky & Dexter Navy

Nem számítottam arra, hogy egy hiphop-klip egyszer csak festményre változik, meg arra sem, hogy valaki James Deanről fog rappelni benne, de hát A$AP Rocky nem arról híres, hogy olyan dolgokat csinál, amikre az ember számít.

Poliça: Wedding

rendezte: Isaac Gale

Mit kell tenni, ha a rendőrség közeledik felénk? Beengedhetjük-e őket a házunkba? Hogyan lehet otthon könnygáz elleni maszkot készíteni? Egy ilyen szájbarágót készített a Poliça az új klipjében, gyerekműsornak álcázva.

Meow The Jewels: Meowwpardy

rendezte: Cyriak

Én macskás embernek tartom magam, és valahogy sosem jutott eszembe, hogy bárki, bárhogy tudna egy cicát félelmetes, undorító lényként ábrázolni, de a Meow The Jewels klipjében sikerült. Ugye itt a Run The Jewels nevű rapduóról van szól, akik remixelték az egyik albumukat egy rakat macskás hanggal, az ehhez készült első klipben meg egy macskaangyal és egy szörnyű macskadémon csap össze. Hát, ilyet sem látni minden nap.

The Chemical Brothers: Wide Open (featuring Beck)

rendezte: Dom & Nic

Az "egyedül táncolok egy nagy üres térben" már kezd egy kicsit közhelyes kliptípus lenni, szerencsére a Chemical Brothers videója annyit csavar ezen, hogy a főszereplőről lassan kiderül, hogy hát nem is olyan emberi, mint elsőnek látjuk. Az is segít, hogy a szám meglepően jó.

New Order: Tutti Frutti

rendezte: Tom Haines

Ricky Tognazzinak olyan ártatlan arca van, mint egy kiskutyának, emiatt is működik a Tutti Frutti, amiben az olasz színész egy olyan, mára levitézlett tévést játszik, aki kicsit feszengve érzi magát egy stúdiófelvétel backstage-ében, aztán a régi szép időkre emlékszik, de úgy, mintha ott történne előtte.

Wolfmother: Victorious

rendezte: Brother Willis  

Sosem tudtam eldönteni, hogy az ausztrál Wolfmother komolyan gondolja-e ezt a muzsikát, vagy csak ironikusan viccelődnek, de azt hiszem a vita eldőlt a Victorious klipjével, amiben többek között megjelenik egy lézerszemű farkas, egy olyan idegen harcos, aminek a fején egyszerre van gumi-dínóálarc és sisak, meg egy űrhajó alakú gitár.

Ne maradjon le semmiről!