Lagzi Lajcsi börtöndalt írt

2016.02.03. 08:56

Megreccsen a szív címmel írt a rácsok mögött töltött időről számot Lagzi Lajcsi, írja a szerdai Blikk. A börtöndal Lajcsi odabent eltöltött 125 napjáról szól, és az is kiderül belőle, hogy nem csupán fájdalmas emlékeket, hanem örömöket is szerzett a fogsága alatt.

A dalt legelőször a büntetés-végrehajtás egészségügyi személyzete hallhatta, és a zenész elmondása szerint közülük többen is elsírták magukat. A számot a zenész Körmendi Péter hangmérnök stúdiójában énekelte és trombitálta fel.

A zenész a dalról a Blikknek azt mondta:

A börtönszlengben azt mondják, ha megreccsensz, az azt jelenti, hogy feladod, sokan ezután az öngyilkosságba menekülnek. Az én esetemben nem erről van szó, hanem arról, hogy mennyire fájt, hogy nem ölelhetem át a szeretteimet.

Közben kedden a víz- és áramszolgáltató emberei a rendőrök segítségével kutakodtak a trombitás mocsai birtokán, miközben Lajcsi üzlettár­sa, Cs. Csaba – akit Lajcsival és nejével együtt helyeztek előzetes letartóztatásba – megfenyegette a Bors egyik fotósát. A lap szerint azt üvöltötte felé, hogy kitépi a beleit, ha még egy képet készít róla. A tettlegességet állítólag a szomszédok egyike, valamint a rendőrök akadályozták meg. Lajcsi felesége riadtan nézte végig az eseményeket.

Mikor lesz ennek vége? Meddig lehet valakit még passzírozni, nyüstölni? Természetesen most sem találnak semmit. Nincs mit találni

– fakadt ki a zenész a Borsnak.