Mindenki Beyoncét bámulja

videodiszko
2016.02.06. 10:12

Az eheti videódiszkóban bepótoljuk a lapzárta után érkezett Coldplay + Beyoncé sztárcsapatot, megnézzük, hogy mire képes mostanában a Primal Scream, és bemutatunk egy csupa emojiból álló világot.

Cavern Of Anti-Matter: Liquid Gate (featuring Bradford Cox)

rendezte: Peter Strickland

A Duke Of Burgundy és a Berberian Sound Studio rendezője összerakott egy mikroszkopikus effektekkel készített videoklipet a Stereolab egyik tagjának a Deerhunter frontemberével készült számához? Naná, hogy ezt fogjuk első helyre rakni!

FIDLAR: Why Generation

rendezte: Ryan Baxley

Emoji az egész világ a FIDLAR új klipjében, még a zenekar tagjai is, sétálnak az emoji-városban, megnéznek egy emoji-balesetet, közben süt az emoji-Nap, az emoji-állatok meg kiszabadulnak az emoji-állatkertből. Mondtam már, hogy az egészet emojikból rakták össze?

The Dead Weather: Impossible Winner

rendezte: Sophie Muller & Ross McDowell

Jack White mintha megakadt volna a kései White Stripes-sztilónál, amikor minden kicsit karneváli meg cirkuszi volt. A jelenlegi zenekarának is olyan klipje van, amiben a tagok egy fekete-fehér, elég rémisztő világban torzszülötteket játszanak, miközben szó szerint hatalmas szájú kopaszok ordibálnak velük. Sajnos ez az a típusú klip, amikor hallani is lehet mindezt.

Junior Boys: Over It

rendezte: Lee Skinner

Létezésének 12. évében sem hiszem el, hogy a kanadai Junior Boys tagjai így néznek ki, pedig még élőben is láttam őket fellépni. Ez a klip egy ideig kicsit komoly szociónak indul, aztán amikor Jeremy Greenspan énekes odaér a zöld háttér elé, akkor beindul a dili. A dili pedig igazából videotrükköket jelent, ami egyszerre hajaz a Junior Boys új lemezének borítójára, és erre a borzalmas Rush-videoklipre.

Leon Bridges: The River

rendezte: Miles Jay

Leon Bridgest nagyon szeretjük, úgyhogy ha még itt a szerkesztőségben nagyon cinikusak is vagyunk, nehéz ellenállni egy hatperces, eléggé érzelmes és megható kisfilmnek, amit az albumát záró, önmagában is érzelmes és megható The Riverhez rendeztek. #BlackLivesMatter, stb.

DJDS: I Don't Love You

rendezte: Daniel Pappas

Életemben összesen nagyjából két és fél napot töltöttem Los Angelesben, úgyhogy ki merem jelenteni, hogy aki a hamisítatlan Los Angeles-i fílingre kíváncsi, az mindenképp nézze meg ezt a videót, amiben egy Jakab Juli-klón sétálgat ártatlanul a szórakoztatás fővárosának utcáin.

Primal Scream & Sky Ferreira: When The Light Gets In

rendezte: Douglas Hart

Nem várt fordulat: kiadott egy közös számot Bobby Gillespie és Sky Ferreira, és tök jó! A hozzá készült videoklip majdnem ugyanannyira, a két főszereplő pózol, csábítóan és vagányul néznek egymásra, majd ránk, néha színes fényekbe takaróznak, az egész kicsit olyan, mint amikor hatvanas évekre hajazó klipek lepték el az MTV-t a kilencvenes években.

Coldplay: Hymn For The Weekend (featuring Beyoncé)

rendezte: Ben Mor

A modern popzene két nagyágyújának közös száma/klipje kicsit olyan benyomást kelt, mintha nagyon szeretne nekem eladni egy új internetcsomagot, pedig ilyenről szó sincsen benne, egyszerűen csak a színek, meg a vágás, meg a digitális effektek kicsit olyanok, mint amiket a reklámoktól megszoktunk. Beyoncé kicsit fura az indiai mozivásznon, Chris Martin meg nyilván mindenhol úgy néz ki, mint aki nagyon nem illik oda, szerintem a saját házából is kilóg. Egyébként Beyoncét és a Coldplayt a hétvégi Super Bowlon lehet majd látni, azt pedig testvérünkön, a 120yardon lehet követni.

Semmiképpen se hagyjátok ki az eheti PJ Harvey-klipet, arról itt írtunk bővebben.

Ne maradjon le semmiről!