Meghalt Vanity, Prince nagy reménysége

2016.02.16. 12:33

57 éves korában elhunyt Denise Matthews, akit a Vanity művésznéven, valamint a Vanity 6 élén énekelt provokatív dalaival ismert meg a világ, írja a Hollywood Reporter. Az énekesnő évtizedek óta küzdött veseelégtelenséggel, amit a hosszú ideig tartó kokainhasználat idézett elő.

Vanity a kalifornia Fremont kórházában halt meg hétfőn. A szerre még karrierje kezdetén kapott rá, és a leszokást nyilván az sem segítette, hogy közben egy sor rocksztárral is járt: például Billy Idollal, Adam Anttel, vagy Nikki Sixxszel a Mötley Crüe zenekarból, Prince pedig a saját női megfelelőjét látta benne.

A veséjét állítólag egy 1994-es túladagolás tette teljesen tönkre. Később arról számolt be, hogy ezalatt megjelent neki Jézus Krisztus, aki egy második lehetőséget ajánlott neki, amennyiben szakít a szexuálisan provokatív énjével. Ekkor vált meg a Vanity névtől, és lett buzgó keresztény.

Az énekesnő halálhírét legelőször zenésztársa és barátnője, Sheila E tette közzé a Twitteren, még a Grammy-gála megkezdése előtt. Később másik barátja, MC Hammer is beállt a tweetelve gyászolók sorába.