Schrödinger már csak egy kávét kér

2016.02.23. 14:54

Tavaly mutatkozott be az akkor még mindössze kétfős budapesti Kőszívű Ember Fiai egy annyira erős lemezzel, hogy 2015 legjobb magyar megjelenései között emlegettük. Most kijött tőlük egy új hanganyag, két friss dallal és egy feldolgozással, ami itt nálunk debütál a Stenken.

anyad

Az eredetileg egyébként kétfős formáció a közelmúltban három tagúra bővült.

Bálinttal nem csak egy plusz gitárossal gazdagodtunk, a lehetőségeink szélesedtek ki, jobban beoszthatjuk, ki dobol, énekel, visz gitárszólamot, és ezt egyre inkább igyekszünk kihasználni

- mondja nekünk Hujber Áron frontember. "A tavalyi EP után viszonylag sokat koncerteztünk, próbáltunk, igyekeztünk aktívak maradni. Ennek sok tanulsága volt, ezek közül valószínűleg a legfontosabb, hogy bővíteni jobban akartuk a hangszerparkot, mint amennyire egyébként imádtunk duónak lenni, ezzel párhuzamosan szűkíteni a hangzást. A tavalyi megjelenésünk amilyen rövid volt, olyan sokfelé szaladt. Azóta sokat játszottuk a dalokat élőben, szoktuk saját magunkat új zenekarként, és mostanra sokkal világosabb az irány. Olyan hatalmas hátraarcot azért nem vettünk - inkább a korábbi több irány egyike mellé tettük le a voksunk. Arabos félhangok, fullasztó tempó, füstös atmoszféra, lassan kántáló énekek." A borító egyébként Notwo munkája.

A mostani megjelenéssel kapcsolatban azt is elmondta, hogy az első két szám valójában egy két részre szedve, mert szövegileg és zeneileg is kapcsolódik egymáshoz a Schrödinger kávéja és a Schrödinger szerelmi élete c. szám. A Kairó viszont egy igazi kuriózum, egy hatvanas évek végi egyiptomi jazzdal, Salah Ragab és a Cairo Jazz Band szerzeménye, amit eléggé sajátos módon dolgozott fel a Kőszívű Ember Fiai.

A Kőszívű Ember Fiai legközelebb március 3-án lép fel az Aurórában a Gustave Tiger és a Demjén Hirst társaságában, majd április 17-én koncerteznek a Dürer kertben a portugál Pega Monstro lányduó előtt. 

A Kőszívű Ember Fiai egyébként szerepelt a Stenk dalversenyének 30-as mezőnyében is, a legjobb 2015-ös dalok között. 

Ne maradjon le semmiről!