Továbbra is válságos Szaxi Maxi állapota

2016.03.01. 10:17

Lassabban gyógyul a vártnál Fekete Gyula, a Dolly Roll és a Hungária szaxofonosa, aki két évvel az agyvérzése után sem állt talpra, írja a keddi Blikk. A lapot a zenész egyik pályatársa tájékoztatta erről, aki nemrég látogatta meg az egyik vidéki klinikán a 63 éves zenészt.

Szaxi Maxi 2014-ben kapott agyvérzést az Északi-tengeren, ahol egy luxushajón játszott vendéglátós zenekarával. A helyszínről helikopterrel szállították egy németországi kórházba, ahol aztán megoperálták, és mesterséges kómában tartották. A zenész nyaktól lefelé megbénult, beszédképtelen lett, látását elvesztette, valamint a veséje is leállt.

Az orvosok munkájának köszönhetően Fekete állapota javulni kezdett, gyógyulása azonban mostanra jelentősen lelassult a Blikk szerint.

Pár napja bent voltam nála, de sajnos nem tudtam vele beszélni. Lassan megy a gyógyulás, ez érthető is, hiszen komoly betegségen esett át. Egyelőre azt sem tudni, mikor áll be jelentős javulás az állapotában. Egy biztos azonban, nagyon jó helyen van, és szakszerű kezelést kap. Én lennék a legboldogabb, ha minél hamarabb visszatérne és zenélne

– mondta Maxi neve elhallgatását kérő zenészkollégája.

A lap úgy tudja, hogy a zenész egy olyan klinikán fekszik, ahol a napi ellátásért külön kell fizetni. Állítólag 43 éven át fizette a tb-t, ám ennek most semmilyen hasznát nem veszi, családja állja a költségeket.