Belénk bújt a kisördög

videodiszko
2016.03.05. 08:36

Ezen a héten senki nem bírt magával: nagy lövöldözések, féktelen házibulik, apácákkal kosarazó Sátán, táncolós temetés és egymást felzabáló tehenek a Videódiszkóban, ahol ezúttal is az elmúlt napok legizgalmasabb klipjei közül szemezgettünk. Ezen kívül megmutatjuk a Ghánában forgott Major Lazer-videót, valamint kiderül, hogy mi köze van II. Erzsébet unokájának a Kills visszatéréséhez. Ha el szokott bágyadni a munkahelyén, akkor is tartson velünk!

Tacocat: I Hate The Weekend

rendezte: Jessica Aceti

Mivel ez egy hétvégi klipszemle, mindjárt egy kifejezetten hétvégi videóval indítunk. A Tacocat klipje egy lányos házibuliba invitál, rengeteg konfettivel és szerpentinnel, ahol nagyjából bármi megtörténhet: nagy csőrözések (mint a címlapképünkön is), valakik óriásira nőtt gumimacikat tépnek szét, valakit kupán vág egy csörgő, fejek robbannak stb. A végére nem is csoda, hogy mindenki kidől.

DZ Deathrays: Blood On My Leather

rendezte: Prad Sen

Nálunk, a Stenk-brigádnál meglehetősen népszerű az ausztrál DZ Deathrays duó, akik egyszerre bírják például az Air és a Megadeath zenéjét. Új klipjükben is Megadeth- és Mötley Crüe pólóban töltik a másnapot, amikor hívatlan vendégként beállít hozzájuk a Sátán, aki aztán mindent a feje tetejére állít. Előbb inni kell vele, aztán drogozni, utána beáll kosarazni az apácák mellé a parkban, aztán egy házibuliban gondoskodik arról, hogy rajta kívül lehetőleg mindenkinek rossz estéje legyen. Az ördögöt Arj Barker humorista alakítja.

Major Lazer: Light It Up (feat. Nyla & Fuse ODG)

rendezte: Sam Pilling

Minden parasztvakítás ellenére (vagy talán épp azok miatt) eléggé szerettük a Major Lazer tavaly nyári szigetes buliját, azt már talán kevésbé, hogy Diplo végül lemondta az A38-ra ígért aftert, és akkor a szintén tavalyi Peace Is The Mission című albumukról nem is beszéltünk, amit leginkább harmadosztályú focistáknak tudtunk csak ajánlani a siófoki nyaraláshoz. Ennek egyik dalát vette elő újra a Major Lazer, amihez fekete-fehér klip is forgott Ghánában, ahonnan a számban közreműködő Fuse ODG is származik. (A másik közreműködő, Nyla Jamaicából való.) Diplóékat ne keressük a felvételeken!

ZöldRobotMajom: Lőnek rám

rendezte: HányingerFilyú, Fogarasi Gergely

"Próbálunk normális zenét írni, de nem megy" – mondta az első lemezük megjelenése után Griin Ügynök és RobotDeck Kapitány. Ezúttal az első klip is megjelent a készülődő új albumukról, ami a Lőnek rám című számukhoz készült (BUM-BUM-BUM-BUM-BUUMM!), ennél fogva láthatunk benne egy rakás fegyvert (BUM-BUM-BUM-BUM-BUUMM!), lángoló buszokat (BUM-BUM-BUM-BUM-BUUMM!), meg – ahogy a rendőrségi zsargon mondja – némi kábítószernek tűnő fehér port. BUM-BUM-BUM-BUM-BUUMM!

The Kills: Doing It To Death

rendezte: Wendy Morgan

Öt év után végre visszatér a Kills: utolsó albumuk, a Blood Pressures 2011-ben jelent meg, az Ash & Ice pedig június elején jön majd ki. A szünet alatt Alison Mosshart jól elvolt a Jack White-tal közös zenekarával, a Dead Weatherrel, Jamie Hince-nek viszont öt kézműtétje miatt újra meg kellett tanulnia gitározni, miközben a brit bulvárlapok szinte állandóan azt próbálták megfejteni, hogy most akkor házasok-e még Kate Mossszal, vagy már elváltak. A modellt egyébként valószínűleg egy jóval fiatalabb, 28 éves fotós hódította el tőle, aki korábban II. Erzsébet unokájával, Beatrix yorki hercegnővel is járt, valamint Annie Leibovitz fotográfussal is dolgozott már együtt. Ja, a klip pedig egy szépen koreografált amerikai temetést mutat be, amit a helyszínek alapján valószínűleg Kaliforniában forgattak, ahol egyébként a lemez egy részét is rögzítették.

Banned Books: Armor (18+)

rendezte: Hanna Hamilton

Most vegyen mindenki egy nagy levegőt, mert kicsit zavarba fogjuk hozni a nagykorú olvasóinkat. Pontosabban nem mi, hanem egy philadelphiai zajzenekar a Banned Books, amelynek az előző hónap során jelent meg a debütlemeze. Erotikusan túlfűtött, mégis iszonyatosan gusztustalan klipjükben az emberszabású bociké a főszerep, akiknek a tőgyük szökőkútként spriccel, és akik mohón felfalják az ártatlan kisbocikat, közben üvegtálcán fekáliát szolgának fel, majd a végére jut némi leszbikus dörgölődzés és fenékpaskolás is. A finálét pedig inkább nem spoilerezzük el, de tényleg gyomorforgató. Aki érzékeny az ilyesmire, inkább görgessen tovább!

Mutual Benefit: Not For Nothing

készítette: NOFUN

A végére valami különösen szépet tartogattunk: a Mutual Benefit valójában egy énekes-dalszerző, Jordan Lee projektje, aki például arról híres, hogy az ő 2013-as, Love's Crushing Diamond című lemeze volt az első olyan bandcampes megjelenés, ami a Pitchfork Best New Music szekciójában feltűnt. A mostani klipet főleg az irodákban dolgozó sorstársainknak ajánljuk, akik néha nagyon szívesen kiszakadnának a napi robotból, hogy helyette inkább valaki számukra fontossal tölthessék a drága idejüket.

Ne maradjon le semmiről!