A stockholmi egyhangúságból Budapestre

2016.03.09. 15:40

Magyar szülők gyermekeként született Svédországban Antonia Vai, aki a stockholmi egyhangúságot megunva költözött Budapestre három éve. Azóta aktív tagja a fővárosi könnyűzenei színtérnek és most egy négyszámos EP-vel azt is megmutatja, hogy milyen, amikor a stúdióban zenél. Nálunk hallható először a Tightrope, Antonia Vai új EP-je.

Antonia Vai eredetileg a magyar gyökereit jött felkutatni, de azóta itt ragadt, és helyi zenészekből alapította meg a háttérzenekarát. Munkásságát azóta egyre többen fedezik fel, a MÜPA-ban például telt házas koncertet adott, de nemrég Artisjus Junior-díjra is jelölték.

"Sosem hagytam abba az utazást. Ugyan három éve már nem mozgolódok annyit fizikailag, a belvárosban élek, de mégis az itt eltöltött éveket egy izgalmas útnak fogom fel. Ez a kislemez ennek az a kalandnak az eredménye. Annak, ahogyan a zenekarommal összecsiszolódtunk, egyre őszintébb és nyersebb hangzások felé haladtunk, annak, hogy ez a hangzás a lenyomata annak, akik voltunk és akikké formálódtunk. A kötéltáncnak magunk és részesei vagyunk. Összeköt minket a zene, a lélek, az érzelmek és a hely, ahol élünk. Az ezek között kifeszített kötélen pedig nap mint nap egyensúlyozunk" - meséli az EP-ről és a svéd-magyar kapcsolatról az énekesnő. A közreműködők között van az Akkezdet Phiaiból ismert Saiid és a magyar előadókkal egész sokat kollaboráló ghánai rapper, M3NSA.

A Tightrope EP-t élőben március 11-én mutatja be az Antonia Vai Band az Akváriumban, ahol rajtuk kívül a Muriel is fellép.

Ne maradjon le semmiről!