Egyiptomi vámosok rongálták meg Bryan Adams gitárját

2016.03.11. 13:25

Bryan Adams dohogva hagyta el Egyiptomot, miután a kairói repülőtér vámhatósága zöld tintával firkálta össze 1957-es gitárját, így a hangszeren most egy számsor és egy kiolvashatatlan felirat éktelenkedik, írja a Guardian.

A zenész a gízai piramisoknál koncertezett, és állítása szerint már a megérkezésüktől nehéz dolguk volt, hiszen a felszerelésüket – ami nélkül képtelenek lettek volna fellépni – alig, és csak ilyen firkálmányok árán, engedték be az országba.

Adams az Instagramon elégedetlenkedett a történtek miatt, de azt is hozzátette, hogy az incidens ellenére egy napon még szívesen visszatérne az országba, mert nagyon tetszett neki – csak a zöld firkák legyenek hanyagolva, ez az egyetlen kérése.

Airport customs graffiti on my 1957 Martin D-18 from Egypt. Back to the luthier... #bryanadamsgetup

@bryanadams által közzétett fénykép,

Az egyiptomi vámhatóság azt mondta, hogy a hangszeren látható számok a tárgyak megjelölése miatt kerültek a hangszerre, és egyúttal azt is elismerték, hogy általában matricákat szoktak erre a célra használni.

A zenésszel nem először fordult elő hasonló: tavaly az Air Canada hagyott egy hosszú sorszámot a hangszerén, igaz, ők feketével vandálkodtak.

Ne maradjon le semmiről!