Megtalálták a 73 éves eltűnt DJ holttestét

2016.03.11. 16:59

Nagy valószínűséggel a hónapokkal ezelőtt eltűnt DJ Derek holttestét találták meg a rendőrök Bristol közelében, írja a Digital Spy. A 73 éves Derek Serpell-Morrisnak tavaly nyáron veszett nyoma, utoljára július 11-én, nem sokkal éjfél után látták, ahogy elhagyta az egyik helyi pubot. A hajnali órákban még használták a bérletét – hogy ő vagy más, nem lehet tudni.

DJ Derek a bulijain főleg soul, rocksteady, reggae, ska és dancehall számokat játszott, legtöbbször a helyi klubokban és pubokban, de fellépett például a Glastonbury fesztiválon is. Dolgozott a Massive Attackkel is, Daddy G egyenesen egy két lábon járó zenei lexikonnak nevezte. Dereket gyakran csak Nagy-Britannia legidősebb dj-jeként emlegették.

Ám a veterán lemezlovas nem csupán az éjszakában és a szórakozóhelyeken, hanem például Dizzee Rascal egyik klipjében is feltűnt, amelyik a Dirtee Disco című számhoz forgott, és természetesen ebben is a lemezjátszók mögött látható.

Derek a BBC-nek egyszer azt mondta, hogy a szettjeit leggyakrabban Bob Marley One Love című számával zárta. Ezzel búcsúzunk mi is tőle.