Szép Fruzsi, Gerendai és DJ Titusz kezében van a húsvét

2016.03.23. 15:05

Már csak pár nap van hátra az Index idei dalversenyének döntőjéig, addig bemutatjuk az öt résztvevő előadót. Írtunk már a Felső Tízezerről, a Fran Palermóról és I Am Soyuzról, most pedig bemutatjuk a Dope Calypsót, a mostani döntő talán legtökösebb zenekarát.

A zenekart két évvel ezelőtt alapította Sarkadi Miklós és Kelemen László, akikhez dobosként csatlakozott Bakó Balázs, aki tavaly óta nem tagja az együttesnek, és a helyére Szabó Áron Vasaló érkezett. Basszusgitárosuk viszont azóta sincs, és lehet már nem is lesz. És lehet ez nem is baj.

A három zenészt egyébként lehet ismerni kisebb-nagyobb, de azóta megszűnt vagy nem túl aktív zenekarokból is. Sarkadi a Kollapsban, Kelemen a Haunebuban, Vasaló pedig a Nemjuciban és Rémemberben játszott korábban. Utóbbival kapcsolatban muszáj megemlítenünk azt a legendás szigetes felvételt, ami annak idején letarolta a magyar netet, teljes joggal, amikor kiesett a Szigeten koncert közben a dobok közül. 

Az indulás óta a garázspunk/posztpunk vonalon mozgó Dope Calypso két nagylemezt is kiadott. Az egyiket még csak szerettük, a másikat meg kifejezetten imádtuk, de klipekben is nagyon erősek. A trash horroros videójukat Vandad Kashefi, a Goodbye Monkey tévés prédikátoros klipjét pedig Szabó Áron rendezte.

A Dope Calypsóval egyébként találkoztunk Pozsonyban is, ahol több másik magyar zenekarral részt vettek a Waves nemzetközi showcase-en, illetve 2014-ben és 2015-ben is beválasztottuk az albumukat az év legjobbjai közé. Mert faszák, azért.

A március 27-i döntőt a budapesti Kuplungban tartjuk, ahol egy-egy minikoncertet ad mind az öt zenekar, tehát a

  • Felső Tízezer
  • Fran Palermo
  • I Am Soyuz
  • Dope Calypso
  • és a Papaver Cousins.

A győztes nem mi és nem is a közönség, hanem egy négyfős szakmai zsűri választja ki, akiknek a nevét egészen eddig titkoltuk. A zsűri tagja Gerendai Károly, a Sziget főszervezője, Szép Fruzsina nemzetközi fesztiválszervező, DJ Titusz zenei producer, illetve Dudás Gergely, az Index főszerkesztője.

Ne maradjon le semmiről!