A közönség kérte, a közönség kapja

2016.03.25. 13:21

Húsvétvasárnap a Kuplungban tartjuk az Index idei dalversenyének döntőjét, ahol fellép majd mind az öt döntős, majd meghozza döntését a szakmai zsűri, és kiderül, hogy ki írta 2015 legjobb számát. Írtunk már a Felső Tízezerről, a Fran Palermóról, az I Am Soyuzról, a Dope Calypsoról, akiket a zsűri választott, most a közönség kedvencét, a Papaver Cousinst mutatjuk be az olvasóknak. 

Szendrey-Nagy Olivér és Nagy Barnabás a valóságban is unokatestvérek, a zenéjüket modern folk-bluesként határozzák meg. Egy friss produkcióról van szó, 2014-ben alakultak csak meg, 2015-ben jelent meg az első kislemez, amin a versenyben szereplő No God Can Cage My Love, illetve a Won’t You Bring Your Boy Back Home Tonight szerepel. A kiadójuk pedig az a Lone Walz Records, ami mögött Lukács Ádám Dávid és Upor András mellett az a Micsoda Dániel, azaz Zanzinger áll, akit saját felfedezettünknek érzünk, hiszen a döntőig jutott a tavalyi dalversenyünkben. 

A Papaver Cousins ezzel a számmal vesz részt a versenyben:

A március 27-i döntőt a budapesti Kuplungban tartjuk, ahol egy-egy minikoncertet ad mind az öt zenekar, tehát a

  • Felső Tízezer
  • Fran Palermo
  • I Am Soyuz
  • Dope Calypso
  • és a Papaver Cousins.

A győztes nem mi és nem is a közönség, hanem egy négyfős szakmai zsűri választja ki, akiknek a nevét már nem titkoljuk.

A zsűri tagja Gerendai Károly, a Sziget főszervezője, Szép Fruzsina nemzetközi fesztiválszervezőDJ Titusz zenei producer, illetve Dudás Gergely, az Index főszerkesztője.

További infók a Facebook-eventben

Ne maradjon le semmiről!