Végre előkerült az elektromos gitár is

2016.04.01. 13:02

Jónás Veráról akkor írtunk utoljára, amikor kiderült, hogy Artisjus-díjas énekes-dalszerző lett junior kategóriában, most pedig itt a Jónás Vera Experiment új lemeze, a Tiger, now, amiből kiderül, hogy teljesen rászolgált az elismerésre. Az új album először a Stenken hallgatható meg teljes hosszában.  

Az új albumon teljesen új hangzás jelenik meg, a kísérletezés jegyében van a lemezen Szabó Lőrinc-vers (Szél hozott, szél visz el), egy Beatles-dal (Michelle), a Balaton Methodban hallható Send your love, aminek a klipje is nálunk premierezett, valamint a mi személyes kedvencünk, a G. Szabó Hunorral közösen készült Walk Away is megjelent végre hivatalosan, ami a Stenk-dalverseny harmincas listájára is felkerült. 

A Tiger, now! pontosan egy éve készül, s a zenekar a dalszerzéstől egészen a keverésig kivette belőle a részét. Az utómunkálatokat ugyanis házon belül, egészen pontosan Csizmás András és Fenyvesi Márton végezték. 

Jónás Verának régi vágya volt az új hangzást is kipróbálni, úgyhogy az akusztikus gitár mellett az elektromos gitár is előkerül, sőt egy szám erejéig Vera a dobok mögé is beült. A új lemezen a zenekar sokoldalú hangulatvilágába több nyers erő került: de megmaradt a korábbi játékos, női singer-songwriteres, érzékenyebb stílus is. 

A lemezbemutató koncert az Akvárium klubban, április 9-én lesz, előzenekarként a Fran Palermo-s Henri Gonzo és Daniel Ezra Perez duója lép fel. Az új dalokhoz külön-külön, egyenként kidolgozott új vizuál is jár majd. 

A Tiger, now! a Launching Gagarin Records and Management gondozásában jelenik meg, a lemezbemutató koncert pedig az NKA támogatásával jön létre.

Ne maradjon le semmiről!