Morcheeba-tagokkal zárul a Művészetek völgye

2016.04.05. 09:43

A brit Morcheeba kétharmada, Skye Edwards és Ross Godfrey lép fel a Művészetek völgye utolsó napján, július 31-én a Panoráma Színpadon a MOL Nagyon Balaton támogatásával.  A két zenész Skye and Ross from Morcheeba néven koncertezik majd.

A Morcheeba tavaly volt húszéves, 2014-ben Budapesten is felléptek, ahol a Syma Csarnokban adtak teltházas koncertet. Örökségüket Skye és Ross közösen viszi tovább, 2009-ban Skye szólókoncertet is adott Budapesten

Július 22. és július 31. között Taliándörögd, Kapolcs és Vígántpetend ad otthont a 26. Művészetek Völgyének, ahol olyan előadók lépnek még fel, mint Palya Bea, a Hiperkarma, a Brains, a Kiscsillag, a Kolin, az Ivan and the Parazol, a Paddy and the Rats, az Ocho Macho és az Erik Sumo Band Harcsa Veronika vendégszereplésével, de itt játszanak majd a Nagy-Szín-Pad tehetségkutató döntősei is. Skye Edwards és Ross Godfrey este kilenctől játszik majd.

Taliándörögd a színházi élet központja lesz: saját helyszínt indít a Nemzeti Színház, minden nap más darabot adnak majd elő. A legnagyobb kortárs színházi társulatok is fellépnek, mint például a Forte Társulat, a Maladype vagy a Tünet Együttes. A 150 éves Színház- és Filmművészeti Egyetem jelenlegi és végzett hallgatói pedig gyerekeknek és felnőtteknek szóló színházi előadásokkal, dráma foglalkozásokkal, bábelőadásokkal, filmvetítésekkel készülnek.

Csatlakozik a fesztiválhoz a BIDF (Budapest International Documentary Festival) csapata, akik a legjobb és legfrissebb dokumentumfilmeket hozzák Magyarországra. Idén az NVC/Selected Sounds csapata, akiket tavaly a Klastromnál ismerhettünk meg, beköltözik a Kata Borházba és a Harcsa Veronika Udvar éjszakai programsávjait tölti ki. A Hello Wood Falu projektje újra Csórompuszta mellett, a Tilos Rádió pedig két új helyszínen várja majd a törzsközönségét. A Fonó Budai Zeneház átteszi székhelyét az Ősök Házába, a Folk Udvar és a Muharay Udvar a megszokott helyeken lesz, ahogyan a Kaláka Versudvar és a Momentán Társulat is. 

Ne maradjon le semmiről!